Revista care te menține sănătos

Știri

Stresul permanent va poate imbolnavi inima

27 martie 2013
Share

Durerile de cap, oboseala nejustificata, senzatia de panica si de lipsa de timp sunt principalele semne ca suferiti de stres. Acest raspuns al organismului poate avea insa efecte extrem de nefaste asupra sanatatii, daca nu reusiti sa il tineti sub control.

Recent, oamenii de stiinta de la Universitatea din Ohio au descoperit ca persoanele care isi fac griji tot timpul si se gandesc in permanenta ca nu vor reusi sa faca fata anumitor provocari sunt expuse unui risc cu pana la 20% mai mare de a suferi de boli cardiovasculare si alte afectiuni, precum cancerul, dementa sau bolile autoimune (diabet, scleroza multipla, reumatism, psoriazis, hipertiroidie etc.).

Pentru a contracara aceste efecte negative ale stresului continuu, specialistii ne sfatuiesc sa… zambim. Chiar si un zambet fals este eficient, datorita contractarii muschilor de la nivelul fetei, semnal care transmite creierului un mesaj pozitiv. Astfel, nivelul hormonilor care induc stresul se reduce, iar ritmul cardiac se normalizeaza.

Paula Rotaru

Sursa: www.scicasts.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.