Revista care te menține sănătos

Știri

Programul EUTOS pentru tratarea si monitorizarea leucemiei mieloide cronice se prelungeste cu inca doi ani

13 septembrie 2017
Share

Programul EUTOS a fost initiat si dezvoltat in 2007 pentru imbunatatirea intelegerii naturii si administrarii leucemiei mieloide cronice, pentru imbunatatirea evaluarii standard si monitorizarea bolii, precum si pentru optimizarea diagnosticului si tratamentului in Europa.

EUTOS pentru LMC este o colaborare intre LeukemiaNet (ELN) si Novartis si este primul proiect ce reuneste o companie farmaceutica si o retea academica, intr-un efort comun de a imbunatati tratamentul si rezultatele acestuia in LMC.

Bazat pe succesul programului, Novartis a acordat un plus de 6 milioane de Euro pentru facilitarea evolutiei EUTOS. Programul va fi revizuit si imbunatatit pentru a reflecta cele mai recente inaintari in tratamentul bolii si va avea un registru de peste 2000 de pacienti.

Leucemia mieloida cronica este o forma rara de cancer al sangelui. La nivel mondial, LMC are o incidenta de 1-2 cazuri la 100.000 de persoane pe an si afecteaza in special oamenii de varsta mijlocie si inaintata, diagnosticul fiind pus frecvent intre 55 si 60 de ani. LMC , de obicei, evolueaza incet de-a lungul catorva ani, si are ca simptome oboseala, lipsa de energie, lipsa apetitului, febra, transpiratii nocturne si splina marita.

Nota pentru articolul «Programul EUTOS pentru tratarea si monitorizarea leucemiei mieloide cronice se prelungeste cu inca doi ani»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate