Revista care te menține sănătos

Știri

Efortul fizic moderat, benefic in sarcina

20 iulie 2009
Share

Cercetatorii de la Institutul National al Sanatatii publice din Copenhaga au formulat, in urma unui studiu, urmatoarea concluzie: miscarile bruste efectuate in perioada de sarcina pot duce la pierderea acesteia.

Pentru realizarea studiului a fost nevoie de selectarea unui esantion format din 92 671 de femei insarcinate. Pe parcursul cercetarii au fost urmarite informatiile cu privire la timpul pe care il petreceau viitoarele mame facand exercitii in diferite etape de dezvoltare a sarcinii si tipul de exercitii pe care il realizau cu precadere. Rezultatele au aratat ca, din totalul celor urmarite prin studiu, 47% au desfasurat exercitii fizice in perioada in care erau insarcinate, iar 3 187 dintre acestea au suferit o pierdere a sarcinii.
Sustinerea unui efort fizic de aproximativ 44 de minute pe saptamana nu a reprezentat un risc nici pentru mama, nici pentru copil. Un efort mai mare de 419 minute pe saptamana, realizat intre saptamanile 11 si 14 de sarcina, a dus la o crestere a riscului de pierdere a copilului, de patru ori mai mare.

Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Nota pentru articolul «Efortul fizic moderat, benefic in sarcina»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.