Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile si barbatii vad lucrurile diferit

2 decembrie 2016
Share

Femeile si barbatii privesc chipurile celor din jur in mod distinct si absorb informatiile vizuale diferit, aspect ce sugereaza unele deosebiri care tin de sexul unei persoane in ceea ce priveste intelegerea reperelor vizuale, potrivit unei echipe de cercetatori a Universitatii Queen Mary din Londra. Expertii au folosit timp de cinci saptamani un device special de urmarie, pentru a inregistra modalitatile in care subiectii de sexe diferite priveau fetele afisate pe monitoarele unor laptopuri.

Femeile analizeaza amanuntit partea stanga a fetei

Astfel, specialistii au descoperit ca femeile analizau mai mult partea stanga a fetei si priveau mai in amanunt, spre deosebire de barbati. De asemenea, participantii au avut si contact vizual cu un actor prin intermediul software-ului Skype si au fost rugati sa spuna daca s-au simtit sau nu confortabil. Sesiunea a durat 15 minute, iar la sfarsit cercetatorii au colectat informatii cu ajutorul chestionarelor. Descoperirile sugereaza ca diferentele in ceea ce priveste colectarea informatiilor vizuale in functie de sex ar putea avea impact asupra mai multor domenii de cercetare, printre care si diagnosticarea autismului.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Sciendaily.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.