Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de carne rosie, risc de insuficienta renala

19 iulie 2016
Share

Consumul de carne rosie ar putea avea un impact pe termen lung asupra sanatatii, afectand rinichii. Un studiu publicat in Jurnalul Clinic al Societatii Americane de Nefrologie indica faptul ca persoanele care consuma carne rosie ar putea prezenta un risc crescut de insuficienta renala. Pentru a examina relatia dintre aportul de proteine si sanatatea rinichilor, cercetatorii din Singapore au urmarit 63 000 de adulti. 97% din consumul de carne rosie in ceea ce priveste locuitorii din Singapore este compus din carne de porc. Printre celelalte surse de proteine se numara pestele, crustaceele, ouale, produsele lactate, soia si legumele.

Inlocuiti aportul de proteine

Dupa 15 ani si jumatate de monitorizare, cercetatorii au constatat ca 25% dintre participantii care consumasera carne rosie aveau un risc cu 40% mai mare de a dezvolta probleme renale, comparativ cu persoanele care consumasera o cantitate mai mica de carne rosie. Tot cercetatorii au concluzionat ca prin inlocuirea unei portii de carne rosie cu o alta forma de proteine se reduce riscul de insuficienta renala terminala cu pana la 62%. Nu este primul studiu care trage un semnal de alarma asupra efectului consumului de carne rosie. Studii anterioare au aratat ca, in exces, consumul de carne rosie poate afecta inima si poate conduce la aparitia cancerului colorectal.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.