Revista care te menține sănătos

Știri

Legatura dintre stres si artrita reumatoida

28 octombrie 2015
Share

Stresul face parte din cotidian si apare chiar si in urma micilor suparari de care ne lovim zi de zi: atunci cand pierdem prea mult timp asteptand la cozi sau cand suntem blocati in trafic. Indiferent de cauza, daca suferiti de artrita reumatoida, veti observa ca, atunci cand nivelul de stres creste, acelasi lucru se intampla si cu durerea.

Fie ca vorbim despre artrita reumatoida, osteoartrita sau lupus, oricare dintre aceste boli se va inrautati in prezenta stresului.

Identificati principalele cauze ale stresului

In urma cercetarilor, s-a demonstrat ca stresul joaca un rol important in ceea ce priveste inflamatia care conduce la aparitia durerii. Aceasta inflamatie este cauzata de moleculele numite citokine. In timp ce acestea pot fi eliberate dintr-o varietate de motive, stresul conduce, de asemenea, la eliberarea lor. Daca sunteti stresati si eliberati mai multe citokine, cel mai probabil va aparea si inflamatia care va conduce la instalarea durerii. Este foarte important sa identificati cauzele stresului. Unele dintre acestea, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, nu pot fi evitate. Din pacate, nu toate cauzele stresului pot fi eliminate rapid (un job cu deadline-uri dese), insa, in acest caz, este important sa invatati sa gestionati corect stresul. Cereti ajutorul unui psiholog pentru a discuta despre cauze si a gasi solutii. Stresul este o componenta de baza a depresiei si va pot fi prescrise antidepresive, unele cu proprietati de calmare a durerii.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.