Revista care te menține sănătos

Știri

Doamnelor, atentie la unghiile false!

20 ianuarie 2015
Share

Un documentar recent,realizat de catre BBC, atrage atentia asupra unui subiect care este foarte interesant, mai ales pentru doamne. Cat de sigura este manichiura obtinuta la saloanele de profil?

Jurnalistii britanici sustin ca utilizarea metacrilatului de metil, un termoplastic transparent folosit uneori ca o alternativa pentru sticla,ar putea afecta sanatatea. Aceasta substanta,utilizata de catre unele saloane de infrumsetare la aplicatiile de capsula cu protectie de gel UV,reprezinta o amenintare reala pentru sanatate.

Frumoasa sau sanatoasa?

Se pare ca aceasta molecula ar fi atat de toxica,incat ar putea provoca daune permanente unghiilor, precum si reactii alergice severe. Unghiile, cuticulele si pielea din jurul unghiilor ar putea fi grav atacate de catre aceasta substanta. In plus, metacrilatul de metil ar putea agrava tulburarile astmatice. Pe scurt, substanta ar putea fi considerata un fel de otrava. La ora actuala, metacrilatul de metil, care este si o componenta a cimentului industrial, nu este interzis. Asa ca, data urmatoare cand va faceti programare pentru a merge la salon, verificati lista produselor si ingredientelor si puneti cat mai multe intrebari.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.