Revista care te mentine sanatos

Stiri

Transplantul de ovare poate amana menopauza pe termen nelimitat?

miercuri, 18 iulie 2012
Share

O procedura chirurgicala controversata a fost recent dezvaluita de catre oamenii de stiinta americani: transplantul de ovare ar putea oferi femeilor posibilitatea de a ramane insarcinate, indiferent de varsta.

Metoda consta in recoltarea, conservarea si implantarea de tesut ovarian astfel incat orice femeie va putea amana menopauza la nesfarsit, singura piedica ce ar putea sta in calea unei sarcini dusa la termen la varsta inaintata fiind doar capacitatea fizica a mamei. Pana acum, 28 de copii s-au nascut printr-o astfel de procedura.

Intreruperea menopauzei, acel moment din viata oricarei femei cand ciclul menstrual inceteaza, poate aduce cu sine numeroase beneficii, stiut fiind faptul ca odata cu incheierea perioadei fertile creste riscul de osteoporoza, boli de inima, cancer mamar sau cancer uterin.

Paula Rotaru

Sursa: www.telegraph.co.uk

Nota pentru articolul «Transplantul de ovare poate amana menopauza pe termen nelimitat?»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate