Revista care te mentine sanatos

Stiri

Barbatii obezi, predispusi la aparitia cancerului de prostata?

2 octombrie 2012
Share

Persoanele de sex masculin obeze ar putea dezvolta mult mai usor cancer de prostata, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii au descoperit ca grasimea din jurul prostatei supraponderalilor favorizeaza aparitia cancerului de prostata.

In plus, grasimea poate duce la aparitia diabetului, a bolilor cardiovasculare si a cancerului. Cancerul de prostata este una dintre cele mai comune boli la barbati.

O echipa de cercetatori a analizat grasimea din jurul prostatei luata de la pacientii supusi interventiei chirurgicale. Indiferent de tipul bolii de prostata, barbatii supraponderali au niveluri diferite de activitate ale genelor din grasimea din jurul prostatei fata de barbatii slabi. Acest lucru include genele care codifica proteinele implicate in imunitatea, inflamarea si cresterea celulelor, precum si proliferarea acestora.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Barbatii obezi, predispusi la aparitia cancerului de prostata?»:3.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate