Revista care te menține sănătos

Știri

Nucile si fisticul ar putea preveni diabetul tip 2

3 iulie 2014
Share

Potrivit specialistilor, consumul de nuci si fistic ar putea preveni diabetul. Fisticul, bogat in grasimi sanatoase, ar putea fi benefic chiar si persoanelor care sufera deja de diabet tip 2. Intr-un studiu spaniol, 54 de persoane care se confruntau cu diabetul au urmat o dieta mediteraneeana opt luni de zile.

Pe parcurs, acestia au consumat in jur de 57 grame de fistic pe zi sau in jur de 60 grame de nuci. Greutatea corporala nu a suferit modificari, insa testele de sange au aratat ca nivelul de zahar din sange a scazut, la fel si nivelul hormonului insulina – semn ca organismului i-a fost mai usor sa proceseze zaharul din alimente. Elementele nutritive din fistic – grasimile nesaturate, fibrele, antioxidantii si carotenoizii – se combina, promovand sanatatea. Printre alte beneficii se numara scaderea riscului infundarii arterelor, ca urmare a prezentei colesterolului „rau”. Si, desi nucile au un continut ridicat de grasimi, sunt sanatoase atunci cand sunt consumate cu moderatie. Pentru a reduce, insa, riscul de diabet, trebuie sa aveti o dieta echilibrata si sa fiti activi din punct de vedere fizic.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.