Revista care te menține sănătos

Știri

Infectia cu citomegalovirus, risc de diabet zaharat tip 2

30 august 2012
Share

O infectie cu un virus ar putea creste riscul unei persoane de a face diabet la o varsta inaintata. Citomegalovirusul (CMV) este un virus herpetic cu transmitere sexuala si poate fi raspandit, de asemenea, prin intermediul stranutului si tusei. Din pacate, cei mai multi oameni infectati cu acest tip de virus nu prezinta niciun simptom sau doar simptome similare gripei.

Cercetatorii de la universitatile Tubingen si Leiden din Germania sugereaza ca acest virus ar putea fi un factor de risc in ceea ce priveste diabetul la persoanele in varsta.

Expertii au analizat informatiile venite de la mai mult de 500 de pacienti, iar aproximativ 80% dintre acestia erau infectati cu citomegalovirus si 15% aveau diabet zaharat tip 2. Doar 7.9% dintre cei care nu contactasera virusul aveau diabet tip 2. Cercetatorii au descoperit ca infectia cu acest virus dauneaza sistemului imunitar, iar virusul poate actiona direct asupra celulelor pancreatice sau indirect, determinand sistemul imunitar sa atace pancreasul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.