Revista care te menține sănătos

Știri

Pulsul mai mare de 90 de batai/minut – risc de deces

9 mai 2013
Share

Persoanele care au un puls marit in stare de repaus prezinta risc de deces, chiar daca starea de sanatate este una buna, avertizeaza specialistii. Desi o valoare a pulsului in repaus cuprinsa intre 60 si 100 de batai/minut este considerata normala, expertii danezi au descoperit ca exista variatii ce corespund riscului mortii premature. Astfel, un ritm cardiac cuprins intre 51 si 80 de batai/minut este legat de riscul decesului prematur cu 40-50% mai mare fata de persoanele al caror ritm nu depaseste 50 de batai/minut.

Intre 81 si 90 de batai/minut, riscul se dubleaza, iar in cazul persoanelor al caror ritm depaseste 90 de batai/minut, riscul se tripleaza.

In concluzie, o asemenea valoare a pulsului in repaus nu este o cauza a unei stari de sanatate nu tocmai buna, ci un factor de risc independent. De aceea, este recomandat sa renuntati la fumat, sa faceti sport si sa mancati sanatos, pentru ca speranta de viata sa creasca.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.