Revista care te menține sănătos

Știri

Radioterapia fara efecte secundare

9 aprilie 2013
Share

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de radioterapie pentru pacientii bolnavi de cancer, care se pare ca nu are efecte secundare precum pierderea parului sau starea de greata. Experimentele realizate pe cobai au aratat ca celulele canceroase au fost distruse, iar acum se doreste ca acest tratament sa fie testat si pe oameni.

In general, efectele secundare ale radioterapiei apar deoarece dauneaza temporar celulelor sanatoase. Printre aceste efecte secundare se numara pierderea parului, diareea, greata, etc.

De exemplu, foliculii de par sunt distrusi in timpul radioterapiei pentru ca, la fel ca si tumorile canceroase, sunt alcatuiti din celule care cresc foarte repede. Celulele canceroase se dezvolta mai repede decat celulele normale in timpul acestui proces, privand de oxigen celulele sanatoase. De data aceasta, expertii au utilizat o substanta numita bor, adesea intalnita in sol, ce consolideaza plantele. Secretul este ca, prin intermediul acestei substante, celulele canceroase sunt distruse din interior fara a dauna tesuturilor inconjuratoare. Studiile au fost efectuate de catre specialistii Universitatii din Missouri, Statele Unite.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.