Revista care te menține sănătos

Știri

Risc dublu de infarct si AVC in cazul femeilor cu ovare polichistice

27 martie 2013
Share

Femeile diagnosticate cu sindromul ovarelor polichistice, tulburare endocrina care afecteaza circa 12% dintre femeile aflate la varsta reproductiva, se pot confrunta cu o problema grava asociata bolii lor, si anume infundarea arterelor sangvine, care poate creste semnificativ riscul de atac vascular cerebral (AVC) si infarct de miocard.

Cel mai frecvent intalnita cauza a ovarelor polichistice este rezistenta la insulina, afectiune care, in timp, poate duce la aparitia procesului inflamator, a aterosclerozei – depuneri de grasime si colesterol pe artere – trombozei si formarea cheagurilor de sange care obstructioneaza circulatia sangvina si priveaza organele vitale (inima, plamani, creier etc.) de nutrientii de care acestea au nevoie pentru o functionare normala.

Cercetarea s-a axat pe monitorizarea unui esantion reprezentativ de femei cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, carora le-a fost masurat raspunsul inflamator al organismului dupa ce consumasera in prealabil o bautura pe baza de glucoza.

 

Paula Rotaru

Sursa: Herhealthmatters.org

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.