Revista care te menține sănătos

Știri

Cafeaua v-ar putea proteja impotriva cancerului orofaringian

19 decembrie 2012
Share

Stim deja ca o ceasca de cafea pe zi protejeaza femeile impotriva cancerului de piele si a atacului vascular cerebral. Un nou studiu indica insa ca persoanele care consuma cafea isi protejeaza si gatul.

Acest studiu realizat de americani demonstreaza faptul ca alcaloidul extras din boabele de cafea (cofeina) reduce riscul unui deces provocat de cancerul orofaringian.

Tipurile de cancer orofaringian pot afecta gatul, amigdalele si sunt tumori legate direct de consumul de tutun si alcool. Din pacate, cazurile se pare ca sunt in crestere. Studiul a inceput in anul 1982 si a urmarit, pe o perioada de 26 de ani, mai mult de 960.000 de persoane (barbati si femei) care nu aveau cancer la inceputul studiului. Pe parcursul anilor, cercetatorii au inregistrat 868 de decese cauzate de cancerul orofaringian. S-a constatat, in egala masura, ca 4 cesti de cafea pe zi reduc cu pana la 49% riscul de cancer orofaringian.

Ruxandra Raica

Sursa: www.topsante.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.