Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul antiobezitate, o varianta promitatoare

11 iulie 2012
Share

Primul vaccin antiobezitate din lume demonstreaza rezultate promitatoare in a stimula pierderea in greutate, potrivit unui studiu. Vaccinul a fost dezvoltat in doua versiuni, JH17 si JH18, derivat din hormonul numit somatostatina, si a fost testat pe doua tipuri de diete cu ajutorul soarecilor de laborator.

Somatostatina inhiba actiunea hormonului de crestere (GH), precum si factorul de crestere insulin-like 1 (IGF1), ducand astfel la cresterea in greutate. Obezitatea si bolile legate de obezitate reprezinta o problema de sanatate care se afla in crestere la nivel mondial. Vaccinul le-a fost administrat soarecilor de doua ori pe zi la inceputul studiului. La 10 zile dupa prima injectie, s-a observat o scadere cu 10% a greutatii corporale.

Rezultatele au aratat ca ambele tipuri de vaccin ajuta la scaderea in greutate. Studiul demonstreaza posibilitatea tratarii obezitatii cu ajutorul vaccinarii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.