Revista care te menține sănătos

Știri

Rasul, cel mai bun remediu pentru copii

3 februarie 2012
Share

Anumite zone ale creierului copiilor, activate de buna-dispozitie, de umor, au fost identificate de catre cercetatori in primul studiu de acest fel. Rezultatele obtinute in urma cercetarii au oferit o baza pentru intelegerea modului in care umorul si alte emotii pozitive pot influenta un copil.

Umorul este o componenta foarte importanta a sanatatii emotionale, a mentinerii relatiilor, precum si a dezvoltarii functiilor cognitive atat de importante. „In special, credem ca starea emotionala pozitiva, emotiile pozitive ii pot ajuta pe copii sa fie mai rezistenti si sa depaseasca cu succes problemele preadolescentei si adolescentei”, a declarat dr. Allan Reiss.

Cercetatorii s-au folosit de ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica pentru a scana creierul a 15 copii cu varste intre 6 si 12 ani, in timp ce acestia vizionau videoclipuri scurte clasificate ca fiind amuzante, pozitive sau neutre. Astfel, scanarea creierului a demonstrat ca videoclipurile hazlii activeaza cele doua regiuni ale creierului copiilor care sunt responsabile, de asemenea, de umorul la adulti. Cu toate acestea, circuitele nu sunt la fel de dezvoltate la copii.

Rasul contribuie la marirea nivelului de endorfina (hormonul fericirii), precum si a unor celule ale sistemului imunitar, favorizand deopotriva oxigenarea organismului.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.