Revista care te menține sănătos

Știri

Statul pe scaun la birou, pericol pentru sanatate!

28 ianuarie 2012
Share

Persoanele care lucreaza la birou si nu se ridica de pe scaun ar putea suferi anumite tulburari atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental. Cercetatorii au intervievat peste 1.000 de angajati cu privire la desfasurarea orelor de serviciu, precum si cu privire la nivelul de activitate fizica.

„Oamenii nu au nevoie de un psiholog care sa le spuna sa se ridice si sa mai faca miscare din cand in cand. Dar daca acest lucru i-ar putea ajuta, ar fi bine sa si-l noteze pe un post-it pentru a si-l reaminti. Cel mai bine este insa ca persoanele sa se ridice si sa comunice fata in fata cu colegii lor, renuntand la a trimite e-mailuri”, a spus profesorul Myanna Duncan, care a facut parte din echipa de cercetatori.

Cea mai intalnita forma de sedentarism astazi este munca de birou. Desi poate parea comod, statul pe scaun este un adevarat pericol pentru sanatate. Din cauza acestui lucru, va puteti confrunta cu afectiuni ale inimii, dureri de spate, obezitate, diabet de tip II, depresie si nu numai. Pentru a evita aceste stari, atat fizice cat si psihice, ridicati-va la fiecare 30-40 de minute, urcati si coborati scarile, incercati sa schimbati des pozitia si comunicati fata in fata, macar acele 30-40 de minute!

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.