Revista care te menține sănătos

Știri

Complicatiile hepatitei C pot fi tratate cu ajutorul unei molecule

8 decembrie 2011
Share

O molecula utilizata in tratamentul oncologic, numita interleukina-2, pare sa dea rezultate in terapia persoanelor care sufera de boli inflamatorii aparute in urma complicatiilor specifice hepatitei C. Acest lucru a fost descoperit de o echipa de medici francezi, iar reusita lor poate deschide noi drumuri in tratamentul bolilor autoimune, precum lupus, poliartrita reumatoida, scleroza in placi, chiar diabet.

Studiul medicilor de la Spitalul Pitie-Salpetriere din Paris a constat in administrarea de interleukina-2 unui grup de 10 pacienti care prezentau complicatii autoimune cauzate de hepatita cronica C, rezistente la terapia antiretrovirala. Dupa sase luni de tratament, rezultatele au indicat un nivel crescut de limfocite T in organism, un tip de celule care protejeaza impotriva bolilor autoimune, iar pacientii nu au acuzat reactii adverse notabile.

Studiul a fost publicat in revista New England of Medecine, iar tratamentul cu interleukina-2 continua in cadrul aceluiasi spital pentru pacientii bolnavi de diabet tip I, rezultatele urmand sa fie publicate cat mai curand posibil.

Paula Rotaru

Sursa: www.sante-medecine.commentcamarche.net

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.