Revista care te mentine sanatos

Stiri

Lumina intensa ar putea preveni atacul de cord

luni, 7 mai 2012
Share

Potrivit unui nou studiu, se pare ca lumina intensa sau chiar lumina zilei ar putea preveni riscul unui posibil atac de cord, precum si daunele provocate de catre acesta, spun cercetatorii. Pentru pacienti, expunerea la lumina zilei ar putea fi mai mult decat benefica, in cazul in care au suferit un atac de cord.

Care este insa legatura dintre lumina si infarctul miocardic? Raspunsul se pare ca sta in ritmul circadian, un fel de ceas al organismului care se afla in stransa legatura cu lumina si intunericul. Ceasul circadian este reglat de catre proteinele din creier, insa acestea se gasesc si in alte organe, cum ar fi inima. Una dintre aceste proteine joaca un rol esential in tratamentul cordului care a suferit un atac. In timpul infarctului, oxigenul ajunge la inima in cantitati foarte mici sau chiar deloc.

Aici intervine ritmul circadian, metabolismul fiind astfel eficientizat, iar lumina puternica din timpul zilei eficientizeaza si ea intreg procesul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Nota pentru articolul «Lumina intensa ar putea preveni atacul de cord»:4.50/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:20+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate