Revista care te menține sănătos

Știri

SteatoScreen, primul test de screening hepatic din Romania

10 august 2012
Share

SteatoScreen, primul test de screening hepatic utilizat in Romania, este un instrument precis de identificare si evaluare a nivelului principalelor afectiuni hepatice (steatoza si fibroza hepatica), totul printr-o simpla analiza de sange. SteatoScreen permite depistarea leziunilor hepatice la persoane aparent sanatoase dar care, in realitate, pot avea un ficat afectat.

Testul se adreseaza tuturor persoanelor expuse atat la factori de risc metabolici (diabet, exces ponderal, hipertensiune arteriala, colesterol, trigliceride in exces), cat si la consumul excesiv de alcool. Acest test ajuta la prevenirea aparitiei sindromului metabolic, depistarea pacientilor aparent sanatosi care sunt, in realitate, afectati de acest sindrom. Stilul de viata modern poate duce la aparitia sindromului metabolic, considerat astazi de specialisti drept maladia secolului XXI.

 

Testul poate fi utilizat atat pentru monitorizarea periodica a starii de sanatate, cat si pentru determinarea evolutiei pacientilor aflati sub tratament, si poate fi efectuat in spitalele de stat si in sistemul medical privat din tara.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.