Revista care te menține sănătos

Prevenție

Soluția pentru combaterea răului de mișcare la copii

20 iulie 2022
Share
Soluția pentru combaterea răului de mișcare la copii

Răul de mișcare afectează atât adulții, dar în special copiii. Acesta poate apărea în timpul deplasărilor cu mașina, cu vaporul/barca, cu trenul, cu avionul sau în timpul mișcărilor de rotație.

Cum apare răul de mișcare? Echilibrul este menținut de urechile interioare. Acestea fac parte din sistemul vestibular, alături de canalele semicirculare, de saccule și utricle, și au rolul de a prelua informațiile din jur și de a le transmite către creier. Când corpul stă nemișcat, însă se află în diferite mijloace de transport, creierul devine confuz și astfel apare răul de mișcare.

În ce constă mai exact răul de mișcare? Amețeala și disconfortul abdominal cu greața și cu eventuale vărsături sunt caracteristice răului de mișcare. Însă, de asemenea, mai pot apărea și simptome precum: durerea de cap, hiperventilația, salivația, transpirația excesivă, oboseala și somnolența.

Ce poate accentua răul de mișcare?

Există câțiva factori care pot declanșa sau accentua simptomele răului de mișcare, precum:

  • sarcina;
  • cititul în mașină;
  • uitatul pe geam în direcția opusă sensului de mers;
  • statul întins pe spate cu ochii deschiși;
  • boala Meniere, o tulburare a urechii interne;
  • jocurile video, filme HD, smartphone-urile sau tabletele, aparatele de realitate virtuala;
  • infectiile urechii interne;
  • migrena;
  • scolioza idiopatică.

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani nu au centrul de echilibru suficient dezvoltat, iar faptul că nu stau într-un singur pe durata călătoriei le dă senzația de amețeală, greață și vărsături. Este normal ca cei mici să-și consume energia pentru a se putea odihni ulterior, iar încercarea de a-i face să stea potoliți nu doar că eșuează în cele mai multe cazuri, dar nici nu-l va face să-și consume energia să adoarmă rapid seara. De aceea, în cazurile de rău de mișcare, inclusiv pentru copii, este indicat suplimentul alimentar sub formă de acadea, Bombovit de Călătorie de la Naturalis.

rau de miscare, rau de mare, rau de masina, rau de altitudine, rau de calatorie, simptome rau de miscare, tratament rau de miscare,

Remediul pentru răul de mișcare, de rotație și altitudine

Bombovit de Călătorie de la Naturalis este un supliment alimentar, sub formă de acadea, recomandat atât copiilor, cât și adulților, pentru eliminarea disconfortului creat de răul de mișcare sau de altitudine. Răul de mișcare apare îndeosebi la copii, deoarece centrul echilibrului, localizat la nivelul urechii, este imatur și, prin urmare, starea de rău se instalează cu ușurință, apărând greața și voma.

Naturalis Acadea Bombovit de Călătorie conține extract din rădăcină de ghimbir și extract de frunze de mentă. Ghimbirul previne senzația de rău de mișcare și reduce disconfortul (manifestat prin vărsături sau amețeli) resimțit în timpul folosirii unui vehicul sau al călătoriei cu avionul. Menta este folosită de mii de ani datorită efectului său spasmolitic și carminativ (ajută în caz de indigestie, flatulență și spasme intestinale). Totodată, contribuie la o relaxare optimă.

Produsul nu conține zahăr, ci îndulcitori precum xilitol și steviolglicozide. Xilitolul este un îndulcitor extras din fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau din scoarța anumitor copaci. Xilitolul este la fel de dulce precum zaharoza, însă are doar două treimi din calorii. În plus, îndulcitorul minune, regăsit și în acadeaua Bombovit de Călătorie este de cea mai bună calitatea, acesta provenind din Finlanda, și datorită proprietășilor sale multiple, acesta contribuie și la mineralizarea dinților.

Steviolglicozidele pe de altă parte, sunt glicozidele de steviol, extrase din frunzele de Stevia rebaudiana, o plantă originară din Paraguay. Acestea se folosesc ca îndulcitori pentru o varietate mare de produse alimentare și farmaceutice, comercializate în întreaga lume.

Naturalis Acadea Bombovit de Călătorie remediul pentru răul de mașină, răul de mare și de altitudine se poate achiziționa din farmaciile Catena.

 

Nota pentru articolul «Soluția pentru combaterea răului de mișcare la copii»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.