Revista care te mentine sanatos

Stiri

Si barbatii au ceas biologic

joi, 20 octombrie 2011
Share

Chiar daca femeile au un ceas biologic mult mai sensibil, si barbatii pot intampina dificultati daca isi doresc un copil dupa varsta de 40 de ani. Se pare ca acest lucru este influentat de deteriorarea moleculelor de ADN din lichidul seminal, proces care ia amploare odata cu inaintarea in varsta.

Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu pe 570 de cupluri care incercau sa conceapa un copil. Specialistii au observat ca femeile care nu au putut ramane insarcinate au parteneri cu varste foarte inaintate, iar la barbatii trecuti de 40 de ani, sansele conceperii au fost de 60%. Pentru cei trecuti de 45 de ani, de 35%.

De asemenea, barbatii ar trebui sa ia in considerare ca, pe masura ce imbatranesc, riscul de a concepe copii cu autism creste de sase ori, sustin oamenii de stiinta.

Paula Rotaru

Sursa: www.topnews.us

Nota pentru articolul «Si barbatii au ceas biologic»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate