Revista care te mentine sanatos

Stiri

Barbatii cu un nivel scazut de testosteron, predispusi la artrita reumatoida

9 aprilie 2013
Share

Barbatii care au un nivel de testosteron mai scazut prezinta un risc marit de a suferi de artrita reumatoida, spun specialistii. Atat femeile, cat si barbatii care au aceasta afectiune au si un nivel de testosteron mai scazut fata de restul oamenilor.

Artrita reumatoida cauzeaza durere, umflarea articulatiilor, tumefiere, rigiditate si pierderea functiei articulare. In acest studiu, cercetatorii suedezi au analizat mostrele de sange prelevate de la 104 barbati diagnosticati cu artrita reumatoida si 174 de barbati de aceeasi varsta, care insa nu sufereau de aceasta boala.

Astfel, s-a descoperit ca barbatii cu un nivel mai scazut de testosteron erau mai susceptibili de a suferi de artrita reumatoida. Acesti barbati prezentau, de asemenea, un nivel semnificativ mai mare al unui hormon implicat in procesul de reproducere – inainte de a fi diagnosticati cu artrita reumatoida, conform studiului. Descoperirile arata ca schimbarile hormonale care intervin pot influenta severitatea artritei reumatoide, fiind o boala care apare in urma atacului asupra propriilor tesuturi ale organismului de catre sistemul imunitar.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

Nota pentru articolul «Barbatii cu un nivel scazut de testosteron, predispusi la artrita reumatoida»:2.33/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate