Revista care te menține sănătos

Evenimente

Se poarta bronzul sanatos si machiajul natural!

16 septembrie 2010
Share

Workshop de sanatate si frumusete

Revistele Farmacia Ta si Tonica au organizat in luna iunie un workshop special care le-a invatat pe doamne sa se pregateasca pentru vara. Intalnirea noastra a avut loc intr-un restaurant din incinta mall-ului Afi Palace Cotroceni, Special Steaks House.

Eveniment 3 iunie 2010

Odata cu venirea sezonului estival, doamnele si domnisoarele acorda o mare atentie ingrijirii tenului, motiv pentru care le-am invitat pe dr. Oana Spanu, medic specialist dermatologie-venerologie Centrul Medical Anais si pe Cristina Barsan, make-up artist. Acestea au oferit sfaturi cititoarelor despre cum sa se bronzeze sanatos si sa aiba un machiaj cat mai natural, dar in tendinte. Sponsorii au fost reprezentati Iwostin, Oriflame si Amway care ne-au prezentat produse de make-up si protectie solara.

Produse pentru ingrijirea tenului fara coloranti si alcool
Am inceput workshop-ul cu o discutie despre ingrijirea tenului vara. Oana Spanu, medic specialist dermatologie-venerologie a precizat ca in sezonul cald tenul devine mai gras, lucios, cu aparitia comedoanelor si acneei. De asemenea, a subliniat faptul ca produsele pentru ingrijire trebuie structurate pe game specifice fiecarui tip de ten si afectiune cutanata, lipsite de coloranti. Pentru tenul gras si mixt sunt recomandate cremele hidratante non-grase si demachiantul fara alcool. Produsele care contin alcool pot provoca alergii cutanate prin expunerea la soare.

 

Doctor Oana Spanu, medic specialist dermatologie-venerologie a explicat ca un bronz sanatos se obtine prin folosirea cremelor de fotoprotectie, ce trebuie aplicate cu cel putin 20 de minute inainte de expunerea la soare. Persoanele cu ten deschis trebuie sa foloseasca emulsii cu factor de protectie 50.

 

Bronzati-va sanatos folosind creme cu protectie solara!
Cititoarele noastre au mai aflat ca pot aparea modificari la nivelul celulelor, iar prin expunerea repetata la soare fara protectie exista riscul aparitiei melenomului (cancer de piele). Prin urmare, este necesara utilizarea unor creme de fotoprotectie, ce trebuie aplicate cu cel putin 20 de minute inainte de expunerea la soare. Persoanele cu ten deschis trebuie sa foloseasca emulsii cu factor de protectie 50.

Machiaj natural pe timp de vara
Am continuat workshop-ul nostru cu o sedinta de make-up in timpul careia Cristina Barsan, make-up artist, le-a aratat doamnelor si domnisoarelor cum se aplica un machiaj de zi, pe timp de vara.

 

Make-up artistul Cristina Barsan a precizat ca secretul unui machiaj reusit este realizarea unei baze corecte. Astfel, trebuie folosit un fond de ten cu 50% apa, anticearcan si pudra minerala.

 

Secretul machiajului reusit este aplicarea corecta a bazei
Secretul unui machiaj reusit este realizarea unei baze corecte. Astfel, trebuie folosit un fond de ten cu 50% apa, anticearcan si pudra minerala.
Fondul de ten se aplica prin miscari circulare din centrul fetei catre exterior, usor estompat catre maxilar. Anticearcanul poate fi aplicat cu buretele, degetul sau pensula, iar culoarea lui trebuie sa fie complementara cu a cearcanelor pentru a le estompa. Pudra minerala trebuie folosita in cantitati cat mai mici.

Vara asta se poarta sprancenele mai mult naturale
Un alt pas urmat de make-up artistul nostru in realizarea unui machiaj natural a fost remodelarea sprancenelor. Pentru a le accentua forma, Cristina Barsan recomanda folosirea unui gel waterproof. In ceea ce priveste culoarea sprancenelor, aceasta trebuie sa fie cu doua tonuri mai inchisa decat culoarea parului. Vara aceasta se poarta sprancenele naturale, foarte putin pensate, dar ingrijite.

Machiajul in degrade scoate in evidenta culoarea ochilor
Urmatorul pas a fost aplicarea unui iluminator pe pometi si a fardului de ochi. Au fost folosite doua texturi de fard, unul mat si altul sidefat. In plus, se aplica un fond luminos in coltul intern al ochiului si in cel mai ridicat punct al arcadei. Cititoarele au fost sfatuite sa foloseasca mai mult fardurile mate decat cele sidefate. Pentru a accentua ochii, cel mai potrivit este machiajul in degrade, care se obtine cu ajutorul unui fond gras pe pleoapa mobila folosit ca baza pentru a intensifica nuanta.

Glossul ofera senzatia de naturalete
Machiajul se finalizeaza prin aplicarea unui blush roz, a unui eyeliner pe baza de apa, apoi rimelul si genele false, persoanele care folosesc. Pentru buze se foloseste un gloss, fara conturarea lor prin creion. Important este sa hidratam buzele, nu sa le accentuam cu ajutorul culorii.

Evenimentele revistelor Farmacia Ta, Tonica si Slab sau Gras se organizeaza lunar si sunt menite sa creeze o legatura intre revistele trustului, medicii specialisti si cititorii fideli. Pentru a participa la urmatorul eveniment, accesati: farmaciata.ro

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.