Revista care te menține sănătos

Evenimente

Sanatatea nu are varsta Eveniment organizat de Farmacia ta, gazduit de Clubul Seniorilor

15 octombrie 2009
Share

Revista Farmacia Ta a organizat la Clubul Seniorilor seminarul “Sanatatea nu are varsta”, dedicat Zilei Mondiale a Varstnicului, sarbatorita in fiecare an pe data de 1 octombrie. La evenimentul organizat in parteneriat media cu Sensotv.ro si cu sprijinul Primariei Sectorului 2, au participat medici specialisti, cititorii revistei Farmacia Ta, precum si membrii Clubului Pensionarilor.

Specialistii care au oferit sfaturi si informatii invitatilor au fost dr. Gabriel Constantinescu, medic primar boli interne si gastroenterologie, director medical Spitalul de Urgenta „Floreasca” si dr. Marian Stamate, medic primar ORL, Spitalul Clinic Coltea. De asemenea, au fost prezenti Alexandra Calistru, beauty adviser farmaciile Catena si Gheorghe Popescu, farmacist Catena, care au venit cu recomandari pentru mentinerea unui bun tonus fizic si psihic si a unei pieli sanatoase in sezonul rece. In calitate de sponsori au participat Madalina Buculei, director vanzari Centrul Medical Sanador, si Ionut Marmureanu, product manager compania farmaceutica Glenmark. Centrul Medical Sanador a oferit tuturor pensionarilor prezenti consultatii gratuite de medicina generala si interna, dar si reduceri speciale la analizele de laborator, iar Glenmark Pharma a organizat o tombola cu premii.

Alergiile se amelioreaza, nu se vindeca
Seniorii prezenti la eveniment au aflat care sunt cele mai comune afectiuni ORL ale sezonului, cum pot fi prevenite si tratate, care sunt riscurile automedicatiei si cum pot fi ameliorate alergiile. Toate aceste informatii au fost prezentate de Dr. Marian Stamate, medic primar ORL. De asemenea, dr. Marian Stamate a subliniat faptul ca alergiile nu se vindeca, ci doar se amelioreaza, sfatuindu-ne sa mergem la specialist, indiferent de simptome.

Dieta bogata in fibre
Dr. Gabriel Constantinescu, medic primar boli interne si gastroenterologie, a vorbit despre importanta prevenirii si diagnosticarii afectiunilor gastrointestinale. Totodata, motivele pentru care o persoana trebuie sa acorde maxima atentie alimentatiei, indiferent de varsta. Dr. Constantinescu a explicat ca printre cele mai comune afectiuni specifice seniorilor se numara diverticuloza colonica. Pentru a trata aceasta boala, dr. Gabriel Constantinescu recomanda o dieta bogata in fibre, diversificata si consumarea lichidelor, si in niciun caz o alimentatie bazata doar pe cruditati.

Mentineti-va sanatosi si toamna!
Gheorghe Popescu, farmacist Catena, a prezentat suplimentele nutritive Naturalis, create special pentru a reda vitalitatea si rezistenta. Vitaminele si mineralele complementare contribuie la buna functionare a organismului in momentul in care sunt incluse in dieta zilnica.
Alexandra Calistru, beauty adviser Farmaciile Catena, a descris o noua gama de produse Iwostin, Lipidia, destinata ingrijirii pielii uscate. Produsele regenereaza si intaresc structura naturala a pielii, suplimenteaza insuficienta de lipide din piele si curata in profunzime, fara a afecta insa bariera lipidica a acesteia. De asemenea, beauty adviser-ul farmaciilor Catena a detaliat beneficiile gamei Naturalis, gama proprie de produse, pe baza de ulei esential de trandafir.
In cadrul acestui eveniment a fost relansata campania „O inima sanatoasa iubeste mai mult”, desfasurata de Farmaciile Catena alaturi de compania farmaceutica Glenmark.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.