Revista care te menține sănătos

Oncologie

”Rețeaua Binelui”, un instrument online cu mare potențial în conștientizarea și gestionarea cancerului de sân și colorectal

26 mai 2023
Share
”Rețeaua Binelui”, un instrument online cu mare potențial în conștientizarea și gestionarea cancerului de sân și colorectal

După doar o lună de la lansare, peste 250.000 de români au accesat platforma „Rețeaua Binelui”, un instrument online de informare, educare și conștientizare cu privire la diagnosticarea precoce a cancerului de sân și colorectal. Proiectul a înregistrat un real succes în rândul pacienților cu afecțiuni oncologice, a aparținătorilor, a publicului care dorește să se informeze despre prevenirea și tratarea acestor patologii.

Cele mai accesate informații de pe această platformă au fost următoarele:

  • testul FIT – 110.078 de utilizatori;
  • mamografia 3D cu tomosinteză – 59.195 de utilizatori;
  • genetica medicală – 50.725 de utilizatori;
  • oncologie – 30.949 de utilizatori.

Aceste subiecte reprezintă, de fapt, instrumente esențiale în prevenirea cancerelor.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Multivitamine şi Minerale Naturalis, un mix de 17 vitamine şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Principalele metode de screening

Screeningul este un test pe care pacienții îl realizează în vederea depistării cancerului. Iată care sunt cele mai întâlnite metode de screening:

Mamografia 3D cu tomosinteză reprezintă metoda principală de screening a cancerului de sân. Specialiștii din întreaga lume o recomandă femeilor începând de la vârsta de 40 ani. Această investigație rebuie realizată o dată la 2 ani, până la vârsta de 75 ani.

Testul FIT (testul imunochimic fecal) este o metodă de screening indicat în prevenirea cancerului colorectal. Testul depistează sângerările din scaun care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Cancerul colorectal este una dintre cel mai ușor de prevenit și tratat patologii oncologice.

Testele genetice, genetica medicală și consilierea genetică ajută atât la prevenirea cancerului, cât și la diagnosticarea și tratamentul bolii. Atunci când există un istoric familial de cancer, testele genetice au o acuratețe foarte mare în a estima probabilitatea ca o persoană să dezvolte patologia. Pe baza prognosticului, pacientul si medicul vor decide împreună ce pași ar trebui urmați mai departe. De asemenea, în eventualitatea în care boala este confirmată, testele genetice îi ajută pe medicii oncologi în stabilirea unui plan personalizat de tratament.

Oncologia este un domendiu al medicinei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea cancerului. Tratamentul cancerului poate presupune metode precum intervenții chirurgicale, radioterapie, chimioterapie sau terapie țintită, în funcție de stadiul și tipul afecțiunii. 

Record de utilizatori în prima lună de la lansare

Încă de la început platforma Rețeaua Binelui a avut scopul de a oferi o perspectivă 360, integrată, asupra afecțiunilor oncologice, în care informațiile medicale complexe să fie prezentate într-o manieră simplificată și accesbilă tuturor. Recordul de utilizatori înregistrat în prima lună de la lansare ne demonstrează că era nevoie de un astfel de proiect de responsabilitate socială, care să răspundă dorinței de informare, educare și conștientizare a publicului larg și persoanelor direct interesate cu privire la prevenirea si tratarea afecțiunilor oncologice. Vom continua demersul început și împreună cu partenerii noștri sperăm ca tot mai mulți români vor înțelege importanța prevenției și vor merge periodic la controale medicale, a declarat Mihaela Cotîrlă, Fondator și Președinte al Asociației Suport pentru Educație și Sănătate.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.