Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Remedii naturale pentru răul de mişcare

30 august 2022
Share
Remedii naturale pentru răul de mişcare

Răul de mişcare sau de călătorie este senzaţia de greaţă şi ameţeală pe care unii oameni o simt atunci când călătoresc cu maşina, avionul, trenul şi mai ales cu vaporul sau chiar când se află în parcul de distracţii. În unele cazuri, greaţa şi ameţelile pot evolua spre transpiraţii reci, dureri de cap şi vărsături. Iată ce soluţii oferă natura.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena acadelele Bombovit de Călătorie; un supliment alimentar realizat din ingrediente de origine vegetală, fără zahăr, sub formă de acadea. Contribuie la reducerea senzaţiei de disconfort (greaţă, ameţeală) şi a răului de mişcare sau de altitudine. Este recomandat atât copiilor, cât şi adulţilor.

Majoritatea oamenilor vor experimenta rău de mişcare cel puţin o dată în viaţă, dar femeile gravide şi copiii sunt mai susceptibili. Simptomele răului de mişcare apar atunci când sistemul nervos central primeşte mesaje contradictorii de la sistemele senzoriale: urechea internă, ochi, receptorii de presiune ai pielii şi receptorii senzoriali ai muşchilor şi articulaţiilor. Deşi este un sentiment inconfortabil, majoritatea persoanelor care suferă de rău de mişcare, nu au nevoie să consulte un medic decât dacă încep să se deshidrateze din cauza vărsăturilor persistente. Pentru majoritatea, simptomele dispar la scurt timp după ce mişcarea se opreşte.

Răul de mişcare, tratament şi recomandări

Tratamentul poate include măsuri comportamentale sau medicamente. Măsurile comportamentale includ menţinerea capului nemişcat şi concentrarea asupra orizontului. Majoritatea medicamentelor utilizate pentru a trata răul de mişcare sunt fie anticolinergice, cum ar fi scopolamina, fie antihistaminice cu proprietăţi anticolinergice.

mentă, răul de mişcare, răul de călătorie, rău de mişcare, ghimbir, greaţă,

Principalele remedii naturale

  • Există o serie de remedii fără prescripţie medicală pentru rău de mişcare sub formă de tablete sau plasturi. Cel mai bine studiat „medicament” pe bază de plante, pentru răul de mişcare, Zingiber officinale (ghimbir) este sigur şi eficient pentru mulţi oameni. Există numeroase studii care susţin eficacitatea ghimbirului pentru rău de mişcare, unele chiar sugerează că ar putea fi mai eficient decât compusul chimic dimenhidrinat, care este ingredientul activ în majoritatea remediilor din farmacie. Pacienţii trebuie să ia 1 g de pulbere în capsule sau 1-2 ml de tinctură cu 30-60 de minute înainte de începerea călătoriei şi să continue să ia aceeaşi doză la fiecare 2-4 ore în timpul călătoriei.
  • Multe specii de curcuma au valoare potenţială pentru prevenirea şi tratamentul răului de mişcare, inclusiv Curcuma caesia (turmeric negru), C. zedoaria (turmeric alb). Studiile preclinice confirmă că tinctura de turmeric negru determină proprietăţi antiemetice. Mentha piperita (menta) are efect antispastic la nivelul stomacului fiind unul dintre cele mai cunoscute remedii casnice pentru greaţă şi vărsături. Inhalarea aromei de M. piperita reduce greaţa. Uleiul volatil de mentă şi mentolul, un component al uleiului volatil, ajută la ameliorarea răului de mişcare, a senzaţiei de greaţă şi vărsăturilor, deoarece sunt antagonişti ai 5-HT3, antagonişti ai canalelor de calciu şi inhibitori de acetilcolină la nivel gastric.
mentă, răul de mişcare, răul de călătorie, rău de mişcare, ghimbir, greaţă,
  • Utilizarea orală a preparatelor cu mentă sau a uleiului volatil de mentă (2 picături, în capsule) cu 30 minute înainte de chimioterapie şi la fiecare 4-8 ore după doza de chimioterapic, au redus semnificativ severitatea şi incidenţa greţurilor şi vărsăturilor. Un alt studiu a constatat că un amestec de uleiuri volatile de mentă, ghimbir şi cardamom a redus greaţa şi vărsăturile postoperatorii. Deşi acestea, nu sunt studii efectuate la pacienţi cu rău de mişcare, demonstrează un efect semnificativ al uleiurilor volatile şi susţin utilizarea lor în acest context, reprezentand o alternativă promiţătoare în răul de mişcare cu avantajul utilizării şi prin inhalare.
  • Matricaria chamomilla (muşeţel), de obicei în combinaţie cu alte tipuri de plante are efecte benefice pentru a combate disconfortul la nivelul stomacului, vărsăturile şi greaţa.
  • Cinnamomum verum (scorţişoara), Citrus limon (lămâie), Lavandula angustifolia (lavanda), Foeniculum vulgare (fenicul) conţin cantităţi importante de compuşi bioactivi care pot ajuta la relaxarea muşchilor digestivi, reducerea spasmelor şi a senzaţiei de vomă şi greaţă care sunt prezente în răul de mişcare.
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.