Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Chancapiedra ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi

23 noiembrie 2009
Share

In acest numar va prezentam o planta incredibila, Chancapiedra sau Stonebreaker, ori dupa denumirea stiintifica, Phyllantus niruri. Poate suna ciudat, insa numele descrie foarte bine acest remediu natural care creste in jungla peruana si care a fost folosit in medicina traditionala inca din cele mai vechi timpuri.

Chancapiedra este un arbust cu frunze verzi, lungi de 7-12 centimetri, flori de aceeasi culoare si fructe rosiatice care contin seminte. Din planta se obtine un praf fin, cu miros, gust si culoare caracteristice.

Chancapiedra, contra calculilor renali
Phyllantus niruri este recomandata in tratarea pietrelor la rinichi, relaxand musculatura tractului urinar si biliar. De asemenea, ajuta la eliminarea mai usoara si cu mai putine dureri a calculilor renali. De aici si numele de „sparge pietre”.

Reduce calciul urinar
Studiile au dovedit ca Chancapiedra nu actioneaza direct asupra calculilor renali (usureaza eliminarea lor), dar reduce calciul urinar, responsabil de formarea pietrelor la rinichi. In medicina peruana traditionala aceasta planta este foarte cunoscuta pentru proprietatile pe care le are si ca antiinflamator al cailor urinare, dupa cum ne confirma si Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala.

Tinerete si sanatate
Planta Phyllantus niruri este folosita si pentru a trata infectiile aparatului uro-genital, pentru a ameliora anumite boli venerice, dar si pentru a elimina infectii bucale ori ale gatului. Chancapiedra actioneaza si ca dezinfectant al aparatului digestiv. Pe langa faptul ca este un excelent antiinflamator, Chancapiedra este si antioxidant si, asa cum stim cu totii, antioxidantii sunt secretul tineretii.

Text: Olivia Dutu
Consultant: Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.