Revista care te menține sănătos

Știri

Punctul G, doar un mit

30 ianuarie 2012
Share

Dupa 60 de ani de cercetari, specialistii au ajuns la concluzia ca punctul G de fapt… nu exista. Subiectul, care a frustrat multe cupluri decenii intregi, a fost foarte controversat.

Cercetatorii de la Spitalul Yale-New Haven din Connecticut au analizat aproape 100 de studii facute despre acest subiect in ultimele decenii si au ajuns la concluzia ca niciun specialist nu a avut dovada palpabila ca acest mistic punct G, care ar garanta orgasmul feminin imediat ce este stimulat, exista.

Mai mult, o camera cu ultrasunete care a „supravegheat” (in timpul unui studiu efectuat in 2008) peretele vaginal al unei femei ce sustinea ca are orgasm, a depistat un tesut mai gros in aaa-zisa zona a punctului G, pe care alte femei nu-l aveau, insa se pare ca acesta a fost un caz unic.

Un studiu efectuat in 2010 a stabilit ca o alta zona erogena, clitorisul, ar fi responsabil de aceasta confuzie, iar ca presiunea exercitata pe peretele vaginal in timpul unui act sexual poate stimula indirect clitorisul.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.