Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele care sufera de obezitate pe o perioada lunga de timp, mai predispuse la diabetul tip II

13 februarie 2014
Share

In urma unei noi cercetari in domeniu s-a descoperit faptul ca persoanele care au o greutate excesiva, insa stabila de mai mult timp sunt mai susceptibile sa sufere de diabet tip II, fata de persoanele care se ingrasa putin cate putin, avertizeaza expertii. Astfel, cel mai bun mod de a reduce numarul de cazuri de diabet ar fi acela al pierderii in greutate incetul cu incetul, decat sa se piarda foarte multe kilograme deodata. Cercetatorii din Danemarca au studiat datele a 6.705 participanti care au fost urmariti pe o perioada de 10 ani.

La inceputul studiului, voluntarii nu sufereau de diabet, insa dupa 10 ani, 645 de persoane au fost diagnosticate cu diabet, iar 606 dintre acestea erau obeze. Doar 15 dintre oamenii care au dezvoltat diabet au castigat in greutate continuu timp de cativa ani inainte de diagnostic. Cercetarea ofera un indiciu despre cum ar putea fi identificate persoanele cu risc de diabet zaharat. Strategiile axate pe pierderea putin cate putin a kilogramelor in plus sunt foarte importante.

Ruxandra Raica

Sursa: dailymail.co.uk

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.