Revista care te mentine sanatos

Stiri

Ovulele din celule stem, tratament pentru infertilitate

miercuri, 14 martie 2012
Share

Experimentele realizate pe animale au demonstrat ca este posibila crearea de ovule din celule stem. Daca experimentul va avea aceleasi rezultate in randul oamenilor, in curand, cazurile de infertilitate feminina vor putea fi rezolvate prin aceasta metoda.

Potrivit cercetatorilor din cadrul Massachusetts General Hospital, celulele stem cultivate in conditii de laborator au generat oocite, adica ovule imature care aveau aspectul si proprietatile oocitelor normale generate de ovare. In prezenta tesutului ovarian, oocitele s-au maturizat, dand nastere unor ovule care au putut fi fecundate pentru a produce embrioni.

Cu toate acestea, la ora actuala exista restrictii de ordin moral si legal asupra cercetarii pe ovulele umane. Din acest motiv, nu au fost efectuate inca experimente pe ovule umane, toate experientele in cauza fiind efectuate pe ovule de soareci.

Cristina Ionescu

Sursa: BBC News

Nota pentru articolul «Ovulele din celule stem, tratament pentru infertilitate»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate