Revista care te menține sănătos

Psihologie

Obiceiurile alimentare ne tradeaza personalitatea

11 mai 2011
Share

Fie ca faceti parte din categoria celor care mananca pentru a trai sau traiesc pentru a manca, va va surprinde sa aflati ca ceea ce va place sa mancati, ca si felul in faceti acest lucru spune multe despre caracterul si personalitatea dumneavoastra.

Daca obisnuiti sa adaugati macar un strop de sare in mancare, chiar si inainte de a o gusta, sunteti genul de persoana care simte nevoia sa aiba intotdeauna dreptate. Aceste persoane doresc ca lumea sa functioneze in maniera vazuta de ele, considerand-o cea corecta.

Va plac prea mult dulciurile, aveti stima de sine scazuta

Daca va plac dulciurile si cu greu va abtineti, inseamna ca va lipseste „dulceata” din viata. Sunteti o fire romantica si capabila de multe sacrificii, mai ales pentru cei din jur. Insa, sunteti mult prea sever cu propria persoana si nu va faceti timp sa priviti in oglinda sufletului si sa va recunoasteti adevarata valoare. Va este teama sa fiti atent cu dumneavoastra, pentru ca vi se pare ca acest fapt v-ar face egoist in ochii celorlalti. Nimic mai neadevarat! Invatati sa va acceptati si sa va iubiti. O meritati la fel de mult ca si cei carora le acordati intreg creditul de care dispuneti!

Condimentati mancarea? Sunteti prea rational

Daca simtiti nevoia sa condimentati mancarea, acest obicei arata ca va lipseste pasiunea din viata. Simtiti nevoia sa condimentati mai mult viata personala sau pe cea profesionala. Nu apreciati micile bucurii ale vietii, si aceasta pentru ca sunteti mult prea rational si nu va lasati purtat de val. Este adevarat ca, cel putin in vremurile in care traim, ratiunea are tendinta de a prelua controlul asupra vietii. Nu mai avem timp sa simtim, pentru ca suntem prea ocupati sa facem. Insa nimic nu este bine facut daca nu punem si un strop de simtire. Alegeti sa va condimentati viata mai mult si mancarea mai putin!

Sunteti exigent cu sine daca mancati alimente crocante

Placerea pentru alimentele crocante denota o mare exigenta fata de propria persoana. Aceasta categorie se zbate si se agita prea mult, deoarece considera ca in viata absolut totul se obtine cu multa munca si sudoare. In relatiile cu ceilalti, acesti indivizi se grabesc sa isi dea cu parerea si se lasa condusi de aparente. Invatati sa fiti mai blanzi si sa aveti incredere in sine si in viata!

Alimentele moi tradeaza neincrederea in propriile forte

Predilectia pentru alimentele moi spune despre dumneavoastra ca sunteti genul de persoana care conteaza prea mult pe ajutorul celorlalti. Convingerea acestei categorii de persoane este ca nu poate reusi nimic de unul singur, este dependent de ceilalti si are nevoie de sprijinul lor neconditionat. Incercati sa faceti lucrurile si singur, veti fi surprins sa observati ca reusiti. Daca va temeti ca astfel ii veti pierde pe cei din jur, va inselati. Oamenii dragi sunt alaturi de noi deoarece contam pentru ei, nu pentru ca avem nevoie de ei.

„Dependenta” de paine tradeaza dependenta de ceilalti, de atentia si suportul lor. Ei reprezinta un real sprijin pentru aceste persoane. In lipsa lui, au impresia ca nu pot continua, nu pot trai. Daca sunteti o persoana preponderent „carnivora”, acest fapt denota o personalitate puternica si calitati de lider.

Beti prea multa cafea? Va este frica sa porniti pe propriul drum

In cazul in care consumati prea multa cafea, acest obicei tradeaza preocuparea excesiva pentru obiectivele si planurile celor din jur. Considerati ca nu aveti inca un scop bine stabilit sau nu gasiti inca energia necesara pentru a porni pe propriul drum. Dar acest lucru nu este adevarat, doar va ascundeti in spatele unei masti.

Daca mancati calm si incet, sunteti o persoana meticuloasa

Daca mancati pe fuga, inseamna ca asa va traiti si viata. Nu acordati atentia si importanta cuvenita prezentului. Traiti mai mult pentru ziua de maine. Vreti sa controlati timpul care nu ajunge niciodata. Sunteti o fire dinamica, energica, orientata mai mult spre concret si material decat spre spiritual. Daca mancati calm si foarte incet, sunteti genul de persoana meticuloasa, atenta la detalii, organizata si ordonata. Mai mult, va place sa va bucurati in detaliu de fiecare moment si sa savurati viata pe bucatele.

Daca mancati sau beti mult, sunteti adeptul exceselor de orice fel

Daca mancati sau beti foarte putin, acest obicei arata ca nu sunteti in contact cu adevaratele nevoi. Nu va cunoasteti indeajuns. De asemenea, mai poate insemna si ca va confruntati cu un surplus, intr-unul dintre planuri, personal sau profesional. Pe de cealalta parte, daca mancati sau beti prea mult, pe langa faptul ca, din nou, nu sunteti in contact cu propriile nevoi, mai indica si faptul ca sunteti genul de persoana colerica, impulsiva. Sunteti adeptul exceselor de orice fel. De asemenea, tradeaza lipsa acelui ceva din viata dumneavoastra si incercati sa umpleti acest gol cu mancare sau bautura.

Acordati mai multa atentie felului in care mancati si alimentelor care va tenteaza. Astfel, veti reusi sa descoperiti ce se afla in spatele acestor obiceiuri culinare. Odata aflata cauza, veti putea realiza schimbarile necesare nu doar in alimentatie, ci si in viata!

Loredana Ionascu,

Psiholog clinician,

www.psiholog.wordpress.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.