Revista care te menține sănătos

Alergii și intoleranțe

Nu stiti daca sunteti alergic la lactate? Iata cum aflati

22 mai 2012
Share

Oamenii cred in general ca reactiile alergice la alimente, precum cele la arahide sau la crustacee sunt rapide, duc la aparitia imediata a umflaturilor, a dificultatilor de respiratie, punand viata in pericol. Pe de alta parte, lactatele, care pot fi ascunse in multe alimente pe care le consumam zi de zi, duc la aparitia unei reactii alergice mai putin acute, care se poate manifesta abia dupa cateva zile.

Daca ati incercat toate posibilitatile existente pentru a slabi, insa va aflati in imposibilitatea de a pierde in greutate, o alergie alimentara ascunsa ar putea fi cauza. Iata o dieta antialergie de 3 saptamani, pentru a incepe sa pierdeti din kilogramele in plus.

Alergia la produsele lactate si cresterea in greutate

Lactatele pot duce la aparitia bacteriilor nesanatoase care se dezvolta si produc toxine ce duc la inflamatie, practic umfla intestinele, blocand digestia normala si, implicit, ducand la cresterea in greutate. Pot cauza si alte neplaceri, precum iritarea intestinului. O alergie la lactate este legata de fapt de inflamatia la nivelul intestinului, spre deosebire de intoleranta la lactoza, care reprezinta incapacitatea de a digera zaharul din lapte.

Principalele surse de lactate sunt: laptele, untul, iaurtul si branza, insa trebuie sa fiti atenti si la torturi, briose, carne procesata care pot contine lactoza, painea alba, precum si la batoanele care va dau energie.

Planul antialergie – Saptamana 1

Daca vreti sa aflati daca sunteti sau nu alergici la lactate, trebuie sa le eliminati pe toate din dieta dumneavoastra, sa va reparati tractul digestiv si sa dati un „restart” organismului.

In primul rand, eliminati toate produsele lactate din dieta pentru o saptamana intreaga, fiind, de fapt, perioada necesara pentru ca inflamatia interna sa apara. Inlocuiti laptele de vaca cu cel de migdale, care este foarte bun si care are foarte multe proteine. De asemenea, inlocuiti untul cu uleiul de masline, o sursa de grasimi bune, ce contine acid oleic si are proprietati antiinflamatoare.

Saptamana 2 – refacerea tractului digestiv

In cazul in care intestinul a fost afectat de produsele lactate, il puteti reface cu bacterii sanatoase intalnite in probiotice. Pentru aportul de probiotice, incercati sa apelati la suplimentele alimentare (pulbere) si evitati totusi alimentele care contin adaos de probiotice.

Saptamana 3 – depistarea alergiei

Dupa ce v-ati curatat sistemul digestiv, trebuie sa vedeti daca produsele lactate au fost de vina. Incepeti sa consumati lactate, incet-incet, si sa tineti un jurnal alimentar in functie de reactiile organismului dumneavoastra. Daca sunteti obositi, daca ati inceput sa va umflati, daca aveti retentie de lichide, toti acesti potentiali factori ar putea indica faptul ca aveti o sensibilitate alimentara ascunsa la lactate.

Daca la sfarsitul acestor saptamani ati ajuns la concluzia ca sunteti alergici la lactate, adresati-va medicului dumneavoastra care va face un test de sange si va stabili diagnosticul.

Ruxandra Raica

Sursa: www.doctoroz.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.