Revista care te mentine sanatos

Stiri

Merele, adjuvant in lupta cu cancerul

4 mai 2010
Share

Cercetatorii americani au descoperit, in urma unor studii, 13 substante care pot extermina celulele canceroase sau pot opri dezvoltarea acestei maladii.

Cele 13 substante se afla chiar in coaja de mar. Pe baza acestor studii se doreste crearea unor medicamente care sa aiba in compozitie compusii regasiti in coaja de mar, numiti triterpenoizi. Acestia protejeaza ADN-ul de atacul carcinogenilor, blocandu-i.
Se doreste ca triterpenoizii obtinuti din cojile de mere sa fie utilizati pe viitor ca adjuvanti in sedintele de chimioterapie ale pacientilor afectati de cancer. Astfel, celulele canceroase devin vulnerabile la atacul chimic. Deocamdata, totul se afla in faza cercetarilor de laborator si va mai dura pana vor exista suficiente informatii despre triterpenoizi si efectul lor in lupta contra cancerului.

Sursa: www.healthday.com

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate