Revista care te menține sănătos

Știri

Menstruatia abundenta si implicatiile asupra sanatatii

27 martie 2018
Share
Menstruatia abundenta si implicatiile asupra sanatatii

In conditiile in care foarte multe femei sufera de menoragie (sangerari abundente in perioada ciclului menstrual), medicii specialisti avertizeaza ca pot exista consecinte grave asupra sanatatii.

Reprezentantii Institutului National pentru Excelenta in Sanatate si Ingrijire (Marea Britanie) atrag atentia ca o menstruatie abundenta poate fi cauzata de sindromul ovarului polichistic si de endometrioza, ambele afectiuni putand duce la infertilitate.

Menstruatia abundenta poate fi cauzata de o multime de factori

Sindromul ovarului polichistic este un dezechilibru hormonal caracterizat de marirea ovarelor si de producerea anormala de hormoni. In cazul ignorarii si netratarii acestuia la timp, poate duce la infertilitate. Medicii spun ca, pentru a evita aceste riscuri, este necesar sa efectuati de urgenta analize medicale, daca aveti sangerari abundente.

„Sangerarea abundenta in perioada menstruatiei este o conditie comuna care poate avea un impact major asupra calitatii vietii femeilor. In multe cazuri, ecografia a fost inlocuita cu histeroscopia, deoarece ofera un diagnostic mai precis. Aceasta schimbare ar trebui sa ajute la asigurarea faptului ca pacientele sunt diagnosticate mai eficient si pot beneficia de un tratament mai bun”, sustine prof. Mark Baker, Institutul National pentru Excelenta in Sanatate si Ingrijire.

Alte cauze ale menstruatiei abundente pot fi: disfunctii ale ovarelor, fibroame uterine, polipi uterini sau cancer de col uterin.

Nota pentru articolul «Menstruatia abundenta si implicatiile asupra sanatatii»:4.57/ 5 (7 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.