Revista care te menține sănătos

Wellness club

Beneficiile aduse de Yoga

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
6 aprilie 2022
Share
Beneficiile aduse de Yoga

Practicarea de yoga reprezinta o metoda excelenta de a va creste flexibilitatea si forta. Aceasta poate fi practicata de oricine – nu este numai pentru persoanele care vor sa mediteze. Unele tipuri de yoga sunt pentru relaxare. In alte tipuri, va miscati mai mult. Cele mai multe tipuri se bazeaza pe invatarea anumitor pozitii ale corpului, denumite asane. De asemenea, se pune accent si pe atentia acordata unei respiratii corecte.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar StresControl, recomandat pentru combaterea efectelor stresului, reducerea anxietăţii şi îmbunătăţirea calităţii somnului.

Yoga pentru flexibilitate

Yoga este un exercitiu de streching al muschilor. Practicate in mod constant, acesta va ajuta sa va miscati mai bine si sa va simtiti mai putin obosit sau incordat. Indiferent de nivelul atins in yoga, probabil ca odata ce ati inceput, veti incepe sa simtiti beneficiile foarte curand. Intr-un studiu s-a demonstrat ca persoanele care au practicat yoga si-au imbunatatit flexibilitatea cu 35% in numai 8 saptamani de yoga.

Yoga pentru forta

Unele tipuri de yoga, precum ashtanga si power yoga, lucreaza mult partea fizica. Practicarea constanta a unuia dintre aceste tipuri va ajuta sa va tonifiati musculatura. Insa chiar si cele mai putin viguroase stiluri de yoga, precum Iyengar sau hartha, va pot creste forta fizica si aduce multe beneficii.

Multe dintre posturile din yoga ajuta la cresterea fortei in jumatatea superioara a corpului. Posturile ce necesita statul in picioare, in special daca dureaza un timp in care exersati inspiratii si expiratii profunde, cresc forta in abdomen si in muschii anteriori si posteriori ai coapselor. Atunci cand sunt executate corect, aproape toate posturile din yoga intaresc msculatura abdomenului.

Yoga mentine postura corecta a corpului

Atunci cand sunteti mai flexibil si mai puternic, se imbunatateste si postura corpului. Cele mai multe pozitii de stat in picioare sau asezat cresc forta fizica a muschilor, acestia fiind implicati in mentinerea posturii corecte a corpului.

De asemenea, yoga va ajuta sa va dati seama de o postura incorecta. Acest lucru va da posibilitatea sa va redresati postura mult mai repede si mai usor.

Yoga aduce beneficii respiratiei

In mor normal, yoga implica acordarea atentiei respiratiei proprie, ceea ce va ajuta sa va relaxati. Exista mai multe tehnici de respiratie invatate la clasele de yoga. Insa yoga nu este ca exercitiile de aerobic, precum alergatul sau ciclismul; acest lucru se poate indeplini doar la clasele de exercitii intense de yoga sau intr-o camera supraincalzita.

Yoga indeparteaza stresul si induce starea de calm

Va puteti simti mult mai putin stresat si mai relaxat dupa yoga. Unele stiluri de yoga folosesc tehnicile de meditatie ce induc starea de calm. Concentrarea pe respiratie in timp ce practicati yoga poate aduce aceleasi beneficii.

Yoga protejeaza inima

Se stie demult ca yoga scade tensiunea arteriala si scade rata cardiaca. O rata cardiaca mai scazuta aduce beneficii persoanelor cu hipertensiune arteriala, boli cardiovasculare sau celor care au suferit un accident vascular cerebral.

De asemenea, yoga a fost asociata cu scaderea nivelului de colesterol si al trigliceridelor, precum si cu intarirea sistemului imunitar.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.