Revista care te menține sănătos

Nutriție

Maiz morado, porumbul minune

15 octombrie 2009
Share

Poate ca acest titlu va duce cu gandul la un nou aliment ciudat, mai putin folosit. Ei bine, porumbul despre care ne-a vorbit intr-un interviu plin de sanatate Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala, este o specie tipic peruana, folosita de secole. Este cunoscuta sub denumirea de „maiz morado” sau „purple corn” in engleza.

Farmacia Ta va prezinta cele mai importante beneficii ale plantei asupra sanatatii. Acest tip de porumb se remarca in primul rand prin culoare, brun-mov, dar si prin proprietatile terapeutice recunoscute pe plan international.

Adjuvant in cancerul de colon
In oftalmologie medicii il recomanda pentru imbunatatirea vederii pe timp de noapte. Maiz morado contine anumite substante care actioneaza benefic asupra circulatiei sangvine. Totodata, ajuta la scaderea tensiunii arteriale la persoanele hipertensive si la reducerea incidentei trombozelor vasculare. Cel mai important atribut al acestei plante este acela ca medicamentele obtinute din maiz morado se folosesc cu succes in prevenirea si ameliorarea cancerului de colon.

Colorant natural
Boabele de maiz morado se folosesc in prepararea suplimentelor nutritive si a medicamentelor pe baza de plante. In plus, cand vine vorba de coloranti alimentari, trebuie mentionat ca maiz morado este unul dintre acei coloranti naturali ce poate fi intalnit in sucurile de fructe, vinuri, compoturi, dulciuri sau guma de mestecat.

Fara efecte adverse
Asa cum ne-a declarat Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala, tipul de porumb maiz morado poate fi consumat sub diverse forme – ca atare, in alimentatie, sub forma de praf sau extract lichid in industria alimentara sau cea farmaceutica. Studiile intreprinse nu au semnalat reactii adverse sau contraindicatii.

Text: Olivia Dutu
Consultant: Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.