Revista care te menține sănătos

Nutriție

Alimente care vă ajută să dormiţi mai bine

Dora Chelariu; sursa: healthline.com
6 ianuarie 2022
Share
Exclusiv online
somn odihnitor, magneziu, valeriana,

Un stil de viaţă sănătos implică şi odihnă suficientă. Iar obţinerea unui somn de calitate implică mai mulţi factori, printre care şi dieta. Am realizat pentru dumneavoastră o listă cu alimente care vă ajută să dormiţi.

Un somn odihnitor este esenţial pentru sănătate, vă ajută să ţineţi la distanţă bolile cronice, să păstraţi sănătatea creierului şi să aveţi un sistem imunitar puternic. De aceea este important să acordaţi atenţie rutinei din fiecare seară. Unele alimente vă pot ajuta să dormiţi mai bine, fiind în acelaşi timp o sursă importantă de nutrienţi, vitamine şi minerale.

Migdalele conţin melatonină

30 de grame de migdale vă asigură 19% din necesarul de magneziu, iar consumul regulat poate îmbunătăţi calitatea somnului. Se pare că acest fapt se datorează modului în care magneziul are abilitatea de a reduce inflamaţia din corp. În plus, magneziul reduce nivelul de stres, care afectează de multe ori odihna.

Bogate şi în antioxidanţi, migdalele nu sunt doar foarte gustoase, dar vă ajută şi să dormiţi mai bine. Acestea conţin şi melatonină, responsabilă de reglarea ceasului biologic, care transmite corpului semnale că este timpul pentru somn.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar SomnControl, un remediu eficient pentru reducerea stresului, îmbunătăţirea calităţii somnului şi combaterea insomniei.

Valeriană pentru un somn odihnitor

Folosită încă din Antichitate pentru a ameliora tulburările de somn şi anxietatea, valeriana prezintă adevărate calităţi terapeutice.

Este estimat faptul că 30% din populaţie suferă de insomnie, iar valeriana poate fi un remediu natural eficient în ameliorarea acestei afecţiuni. Rădăcina de valeriană vă ajută să vă relaxaţi şi să vă bucuraţi de un somn odihnitor.

somn odihnitor, magneziu, valeriana, alimente care vă ajută să dormiţi,

Kiwi vă ajută să adormiţi mult mai repede

Unele studii indică faptul că un fruct kiwi sau două înainte de culcare vă ajută să adormiţi mult mai repede şi să aveţi un somn mai odihnitor. Aşa că nu este de mirare că-l regăsim pe lista cu alimente care vă ajută să dormiţi mai bine.

24 de adulţi au fost monitorizaţi timp de 4 săptămâni, perioadă în care au mâncat înainte de culcare două fructe kiwi. 42% dintre aceştia au constatat ca au adormit mult mai uşor, comparativ cu zilele în care nu au consumat niciun aliment înainte de somn.

Insomnia: ce să faceţi când nu puneţi geană pe geană

Bananele vă relaxează după o zi obositoare

Bogate în magneziu şi potasiu, bananele au un efect natural de relaxare a muşchilor. Totodată, acestea conţin şi triptofan, un aminoacid esenţial pentru organism, de ajutor pentru un somn odihnitor.

Consumaţi un fruct proaspăt înainte de culcare sau încercaţi un smoothie delicios, care vă ajută să vă relaxaţi.

Un pahar de lapte cald îţi asigură un somn liniştit

Laptele ajută organismul să producă serotonină sau aşa numitul “hormon al fericirii”, prin urmare nu este de mirare că un pahar călduţ înainte de culcare vă ajută să vă odihniţi cum trebuie.

Sursă importantă de calciu, laptele detensionează corpul şi favorizează un somn odihnitor.

De reţinut!

Pentru a vă bucura de beneficiile acestor alimente, este recomandat să le consumaţi cu 2-3 ore înainte de culcare. Gustările chiar înainte de somn vă pot afecta sistemul digestiv şi pot cauza reflux gastric.

Nota pentru articolul «Alimente care vă ajută să dormiţi mai bine»:5.00/ 5 (1 vot)
#tags   \   , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate