Revista care te menține sănătos

Știri

Institutul de Geriatrie Ana Aslan a implinit 60 de ani

27 ianuarie 2012
Share

Institutul National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” a implinit de curand 60 de ani de existenta, eveniment marcat in cadrul unei festivitati ce a avut loc in Aula Academiei Romane. Au fost prezente personalitati din lumea medicala, membri ai echipei de cercetare, fosti si actuali angajati ai Institutului, precum si ministrul sanatatii, Ladislau Ritli.

Ministrul sanatatii a mentionat ca, in momentul actual, 15-18% din populatie este formata din persoane cu varsta peste 60 de ani, numarul fiind in continua crestere. De asemenea, proportia dintre populatia activa si persoanele de peste 60 de ani este de 2-1, ceea ce duce la o crestere a nevoii de ingrijiri medicale recuperatorii pentru varstnici.

Ministrul Ladislau Ritli a adaugat ca in 2012, Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, vor sa colaboreze pentru deschiderea granitelor prin dezvoltarea turismului de sanatate (statiuni balneare, recuperare, wellness, anti-aging).

Raluca Mateescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.