Revista care te menține sănătos

Știri

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, acum si in Romania

7 martie 2012
Share

De curand, s-a lansat si in Romania Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, singura institutie din tara noastra specializata in cercetarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman.

Proiectul, initiativa ce apartine unor reprezentanti ai mediilor universitare, medicale si de cercetare de la noi din tara, are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului, prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in randul comunitatii medicale si a publicului larg.

Totodata, Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie va acorda anual doua burse de cercetare. Bursele vor putea fi accesate de catre studenti in ani terminali, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi. Incepand cu acest an, noul Centru va pune la dispozitia celor care vor intruni conditiile de eligibilitate doua burse de cercetare avand ca obiect de studiu berea. Informatiile referitoarte la acordarea burselor vor fi facute publice prin intermediul presei si a site-ului nou lansat al Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, www.beresanatatenutritie.ro, la sectiunea „Burse de cercetare”. Comitetul de evaluare a aplicatiilor este alcatuit din specialisti din domeniile tehnologiei alimentare, nutritie, medicina cercetare.

Cu reputatie de specialisti de inalta tinuta academica si practica, membrii fondatori ai Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie sunt: dr. Corina-Aurelia Zugravu, Lector universitar in cadrul UMF „Carol Davila”, careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului, dr. Alin Popescu, medic primar medicina sportiva si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar General, si dr. Mihaela Begea, Doctor in Stiinte Ingineresti.

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie din Romania a fost creat avand drept model centrul de informare Cerveza y Salud din Spania, institutie cu traditie de peste un deceniu.

Nota pentru articolul «Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, acum si in Romania»:3.50/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.