Revista care te menține sănătos

Digestie

Impactul alimentelor procesate asupra sănătății digestiei

24 aprilie 2023
Share
Impactul alimentelor procesate asupra sănătății digestiei

Alimentele procesate sunt adesea bogate în calorii, grăsimi nesănătoase, sare și zahăr adăugat și, de multe ori, conțin cantități reduse de fibre și alți nutrienți importanți. Acestea pot influența starea de sănătate, fiind factori de risc pentru numeroase afecțiuni, creând inclusiv probleme digestive.

Alimentele procesate cumpărate din comerț au un conținut crescut de aditivi alimentari, cum ar fi conservanți, îndulcitori artificiali și arome artificiale, dar și un conținut scăzut de fibre. Aceștia pot irita tractul digestiv și pot duce la simptome digestive neplăcute, cum ar fi balonare, flatulență, diaree sau constipație. Fibrele din alimente sunt importante pentru sănătatea digestivă, deoarece ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos, protejând microflora.

Alimentele procesate pot fi, de asemenea, grele pentru sistemul digestiv, deoarece sunt adesea bogate în grăsimi și uleiuri ce pot fi mai grele de digerat decât alimentele neprocesate. Astfel, consumul regulat de alimente procesate poate duce la inflamații cronice ale sistemului digestiv, factorul de risc pentru bolile inflamatorii intestinale și alte probleme digestive.

Alimentele procesate sunt adesea bogate în calorii, grăsimi nesănătoase, sare și zahăr adăugat și, de multe ori, conțin cantități reduse de fibre și alți nutrienți importanți. Acestea pot influența starea de sănătate, fiind factori de risc pentru numeroase afecțiuni, creând inclusiv probleme digestive.

Cum prevenim problemele digestive

În general, consumul de alimente procesate trebuie limitat și înlocuit cu alimente cum ar fi fructele și legumele proaspete, cereale integrale și proteine slabe. Aceste alimente sunt bogate în fibre, vitamine și minerale și pot ajuta la menținerea sănătății digestive și stării generale de bine.

Alimentele procesate pot modifica echilibrul microflorei intestinale, ducând la o creștere a bacteriilor patogene și o scădere a bacteriilor benefice. Această schimbare poate duce la probleme digestive și poate crește riscul de boli cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare.

Pentru că o dietă bazată pe alimente cât mai naturale, mai neprelucrate, poate ajuta la menținerea unui echilibru al bacteriilor intestinale, de asemenea poate susține funcționarea normală a tractului digestiv printr-o mai bună absorbție a nutrienților din alimente.

Totodată, alimentele integrale și naturale sunt bogate în antioxidanți și substanțe fitochimice, care au rolul de a ajuta la protejarea celulelor și a țesuturilor din organism împotriva daunelor oxidative și a inflamațiilor.

Putem susține sănătatea tractului digestiv și cu ajutoul unor suplimente alimentare. De exemplu, specialiștii recomandă administrarea celor două produse de la NaturalisBil-ex și Efi-Digest. Acestea ajută tranzitul intestinal să funcționeze corect, combat balonarea, senzația de greață și crampele stomacale, apărute ca urmare a mâncatului în exces. Mai mult, previn constipația și diareea, menținând funcționarea normală a tranzitului intestinal și protejându-l.

Bil-Ex este recomandat în caz de colite, enterocolite, dispepsii, malabsorbție, indigestii, disconfort abdominal, greață, balonări, constipație. Efi-Digest conține proteaze, lipază, amilază, enzime care susțin procesul natural de digestie, îmbunătățind absorbția substanțelor nutritive. Ambele suplimente se pot achiziționa din toate farmaciile .

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.