Revista care te menține sănătos

Digestie

O inima sanatoasa iubeste mai mult!Program de sanatate si responsabilitate sociala

15 mai 2024
Share

In data de 11 februarie, a fost lansata seria de brosuri: O inima sanatoasa iubeste mai mult, actiune care face parte din campania de sanatate si responsabilitate sociala cu acelasi nume, initiata si sustinuta de farmaciile Catena.

Acţiuni in cadrul programului Servicii oferite de susţinătorul programului farmaciile Catena: măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, precum şi sfaturi profesioniste. Suplimentele nutriţionale cu scop preventiv vor avea reduceri speciale in farmaciile Catena. In cadrul campaniei „O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!” vor fi distribuite 300.000 de broşuri in farmacii, in centre de sănătate, cabinetele medicilor de familie. Acestea sunt destinate conştientizării riscurilor cauzate de bolile cardiovasculare şi sunt puse la dispoziţia publicului. Susţinerea distribuirii broşurii prin inserturi in publicaţii de sănătate editate de grupul de presa Galenus (Farmacia Ta, Galenus – revista farmaciştilor şi Tonica) şi alte publicaţii de sănătate. Workshopuri informative. Dezbateri şi reuniuni la care vor participa reprezentanţi ai comunităţii medicale şi ai pacienţilor, reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului şi mass-media şi printr-o campanie susţinută de comunicare despre incidenţa bolilor cardiovasculare, cercetările in domeniu şi deciziile la nivel european. Site dedicat campaniei.

Anca Vlad, Preşedinte Grup


„Cum se spune, la inceput a fost cuvantul. La inceputul anilor `90 a fost cuvantul Fildas şi sloganul prin care ne propuneam să fim Numele sănătăţii in Romania. 20 de ani mai tarziu, ne intrebăm: este Fildas numele sănătăţii in Romania? Ne străduim să fie. Este Catena farmacia care te ajută? Noi credem că este. Mai nou, a apărut un sub-slogan, Catena, farmacia inimii. De ce farmacia inimii? Pentru că avem grijă de inima ta. Pentru că principala cauză a mortalităţii in Romania la ora actuală sunt bolile cardiovasculare. Pentru că se conştientizează tot mai mult atat la nivelul autorităţilor, cat şi la nivelul populaţiei problema pe care o reprezintă sănătatea inimii. Noi dorim să ne exprimăm sprijinul faţă de pacienţi prin iniţierea acestei campanii. De fapt, a avut un succes extraordinar campania lansată acum 2 ani şi jumătate, cand am tipărit 100.000 de broşuri. Ne-am dorit să reluăm acest program şi de data aceasta am editat şi tipărit 200.000 de broşuri.”

 

 

Alina Marinescu, Director general farmaciile Catena


„In data de 7 noiembrie 2009, in cele peste 200 de farmacii Catena a fost lansată campania naţională O inimă sănătoasă iubeşte mai mult! Scopul campaniei este sprijinirea pacienţilor pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi a industriei farmaceutice naţionale. Campania O inimă sănătoasă iubeşte mai mult! doreşte să ofere clienţilor Catena oportunitatea de a se informa asupra riscurilor şi posibilităţilor de prevenţie in cazul bolilor cardiovasculare şi să educe, prin intermediul programelor de sănătate şi responsabilitate socială, populaţia. In cadrul campaniei se desfăşoară şi Programul de sănătate şi responsabilitate socială O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!. Programul oferă ca susţinere din partea farmaciilor Catena:

suport informaţional prin lansarea şi distribuirea la nivel naţional a 300.000 de exemplare de broşuri destinate conştientizării riscurilor cauzate de bolile cardiovasculare; măsurarea gratuită a tensiunii arteriale, precum şi sfaturi profesioniste; reduceri speciale pentru suplimentele nutriţionale cu scop preventiv.”

 

 

Ruxandra Andronache, Manager farmacie Catena


„Campania farmaciilor Catena, O inimă sănătoasă iubeşte mai mult! are in vedere prevenirea şi ameliorarea afecţiunilor cardiovasculare prin informarea corectă a pacienţilor şi prin consilierea acestora in utilizarea suplimentelor nutritive folosite in prevenirea bolilor cardiovasculare. Pe durata campaniei O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!, pacienţii beneficiază de:

Reduceri la suplimentele utilizate in afecţiunile cardiovasculare; Monitorizarea gratuită a tensiunii arteriale; Informaţii medicale sintetizate in broşura O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!
Orice pacient poate beneficia de măsurarea tensiunii arteriale de către personal de specialitate şi poate primi consiliere in orice farmacie Catena.”

 

 

 

 

Dr. Alexandra Grigorescu, Medic primar boli interne, medic specialist cardiologie, doctor in ştiinţe medicale


„Principalele cauze ale bolilor cardiovasculare sunt alimentaţia necorespunzătoare, sedentarismul şi fumatul, factori ce pot fi controlaţi. Evitarea acestora ar putea reduce cu 80% numărul deceselor premature provocate de afecţiunile cardiovasculare. 17 milioane de oameni mor anual din cauza afecţiunilor cardiovasculare. La fiecare 2 secunde apare un deces cauzat de aceste boli, iar la fiecare 6 secunde o persoană suferă un atac cerebral.
Conform OMS, in Romania, rata mortalităţii din cauza bolilor cardiovasculare este de 61% din numărul total de decese, faţa de 37% in UE.
Studiul SEPHAR efectuat in Romania arată că 40% din populaţia ţării are hipertensiune arterială, iar peste 50% dintre hipertensivi sunt nou diagnosticaţi. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalităţii in UE, aproximativ 40% din decese sau 2 milioane de decese pe an. Din cele 10 milioane de oameni care supravieţuiesc anual unui accident vascular cerebral, peste 5 milioane răman cu dizabilităţi permanente.
In 2009, Romania s-a situat pe locul 3 in Europa in ceea ce priveşte incidenţa bolilor cardiovasculare, fiind depăşită doar de Rusia şi Bulgaria, potrivit American Heart Association. In 2010, după ultimele date, ţara noastră se află pe locul 4, inaintea sa fiind Ungaria.”

 

Dr. Camelia Diaconu, Medic primar medicină internă,
doctor in medicină, competenţă ecografie generală şi cardiacă


„Boala cardiovasculară este situată pe primul loc ca şi cauză a mortalităţii in Europa, atat la femei, cat şi la bărbaţi, potrivit Cartei Europene a Sănătăţii Cardiovasculare (European Heart Health Charter). In Europa cauzează peste 4,35 milioane de decese in fiecare an (European Heart Health Charter). Incidenţa şi consecinţele bolilor cardiovasculare pot fi reduse prin diagnostic timpuriu, un management adecvat al afecţiunii, recuperare şi prevenţie, inclusiv consiliere privind organizarea stilului de viaţă. Principalii factori de risc sunt: hipertensiunea arterială, fumatul, nivelul ridicat al colesterolului sangvin.
Cel puţin 20% dintre pacienţii hipertensivi care se prezintă la un consult medical nu ştiu că au hipertensiune arterială, chiar dacă tensiunea lor arterială are valori ridicate. Din acest motiv, controlul tensiunii arteriale este necesar cel puţin o dată pe an, chiar in absenţa oricărei manifestări de boală.”

 

Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Medic primar igiena alimentaţiei şi nutriţie


„Stilul de viaţă este o sintagmă cu multe implicaţii: alimentaţie, fumat, regim de activitate (stres), perioade de odihnă, exerciţii fizice, aspecte psihologice. In ceea ce priveşte alimentaţia, foarte importante sunt legăturile cantitative (cat mancăm) şi cele calitative (ce mancăm). In lume, există peste 400 milioane obezi şi peste un miliard de supraponderali, ceea ce arată faptul că greutatea peste limitele normale reprezintă un factor de risc esenţial pentru bolile de inimă: inima munceşte in plus, tensiunea arterială creşte, se măresc trigliceridele şi colesterolul rău (HDL) şi scade colesterolul bun (LDL).Orice kilogram pierdut diminuează riscul de boală cardiacă şi atac vascular cerebral. Este indicată reducerea consumului de sare, a grăsimilor animale şi consumul fibrelor, a fructelor şi legumelor. De asemenea, este foarte important exerciţiul fizic, efectuat cel puţin 30 de minute pe zi.”

***

Despre farmaciile Catena


Farmaciile Catena reprezintă unul dintre cele mai moderne lanţuri de farmacii din Romania, cu o largă acoperire pe teritoriul ţării, in prezent existand peste 200 de unităţi deschise.
Farmaciile Catena au un număr de 800 de angajaţi, dintre care peste 500 sunt farmacişti. Catena, „Farmacia care te ajută”, oferă in permanenţă sfaturi şi recomandări profesioniste pentru o gamă largă de produse farmaceutice, cosmetice, dermatocosmetice, remedii naturale şi nutriţie. Viziunea Catena este să devină un reper fundamental in lumea medicală, in ceea ce priveşte calitatea şi profesionalismul serviciilor oferite, lanţul de farmacii cu cel mai mare număr de pacienţi fideli.
Misiunea Catena este de a ajuta in permanenţă prin sfaturi şi recomandări profesioniste, pentru o gamă largă de produse: farmaceutice şi parafarmaceutice, cosmetice şi dermatocosmetice, remedii homeopate şi terapii naturiste. Clienţii farmaciilor Catena pot beneficia de servicii precum: consiliere de frumuseţe, măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea greutăţii, precum şi reduceri, oferte speciale şi premii surpriză pentru toţi deţinătorii de Card Catena.

 

Vizitaţi site-ul www.catena.ro pentru mai multe detalii privind oferta farmaciilor Catena.

 

Citeste online „Brosura Inimii”

Pentru informatii suplimentare,

Ana Nicolescu
Project Manager
0745 765 866
[email protected]

Alexandru Vădvan
Marketing Project Coordinator
0747 020 584
[email protected]

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.