Revista care te menține sănătos

Noutăți

Hepafort – ficatul suprasolicitat trebuie protejat

24 iunie 2022
Share
Hepafort – ficatul suprasolicitat trebuie protejat

Sarcina principală a ficatului este aceea de a filtra sângele provenit din tractul digestiv, înainte de a ajunge în restul corpului. Ficatul metabolizează medicamentele şi inactivează anumite substanțe toxice. Tot el este cel care secretă bila necesară digestiei şi produce proteine importante pentru coagularea sângelui. Iar acestea sunt doar câteva dintre rolurile sale.

Se estimează că ficatul îndeplineşte peste 500 de funcţii. Este evident de ce trebuie să ne îngrijim de buna sa stare.

Alcoolul, tutunul, odihna insuficientă, alimentele grase, medicamentele şi stresul sunt principalii factori negativi care îşi pun amprenta asupra acestui organ.

Ingrediente atent selecţionate

Atunci când ficatul este obosit, întregul organism are de suferit. Benesio ne vine în ajutor cu Hepafort, un supliment alimentar cu ingrediente atent selecţionate, care au rolul de a proteja ficatul. Este vorba despre extract standardizat de anghinare, silimarină și colină. Formula sa echilibrată îi asigură o eficiență ridicată şi oferă ficatului un binemeritat suport.

Extractul de anghinare are rol coleretic-colagog (stimulează secreţia şi excreţia de bilă) şi de protecţie a celulelor ficatului. Studiile au arătat că stimulează digestia și metabolismul grăsimilor, ajută la reglarea nivelului de colesterol, promovând creșterea proporției de colesterol „bun” (HDL) și diminuarea procentului celui „rău” (LDL).

Silimarina, principiu activ extras din semințele de armurariu, face parte din grupa flavonoizilor cu acțiune benefică demonstrată asupra ficatului. Are un puternic efect antioxidant, dar și proprietăți antiinflamatoare și antivirale. Silimarina este un hepatoprotector şi hepatoregenerator de exceptie; protejează ficatul în special prin creşterea nivelului de glutation, cu rol de detoxifiant hepatic. Stimulează digestia.

Colina are rol esenţial în transformarea grăsimilor și colesterolului în lipoproteine cu densitate foarte mică (VLDL) și ajută transportul acestora în fluxul sangvin și în țesuturile extrahepatice, prevenind acumularea de grăsimi și colesterol în ficat. Contribuie la eliminarea substanţelor toxice şi a metaboliţilor inutili acumulaţi în organism.

Beneficiile administrării Hepafort

  • Protejează de efectele nocive generate de consumul de medicamente, alcool sau țigări.
  • Ajută la regenerarea celulelor hepatice.
  • Contribuie la menținerea nivelului normal al colesterolului.
  • Ajută la detoxifiere, reducând efectele nefaste ale fumatului.

Mod de administrare

1-2 capsule pe zi, înainte de mesele principale, cu o cantitate suficientă de apă.

Suplimentul poate fi administrat copiilor începând cu vârsta de 12 ani şi femeilor însărcinate, din al doilea trimestru de sarcină.

Disponibil în farmaciile

Nota pentru articolul «Hepafort – ficatul suprasolicitat trebuie protejat»:3.60/ 5 (15 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.