Revista care te menține sănătos

Nutriție

Grepfrutul previne bolile cardiace

2 iunie 2010
Share

Grepfrutul este un adjuvant foarte bun in ceea ce priveste mentinerea sanatatii inimii, a demonstrat un studiu recent, efectuat in Israel.

La studiu au participat 57 de voluntari, atat femei, cat si barbati, care aveau nivelul colesterolului peste normal si suferisera deja o operatie pe cord. Voluntarii au fost impartiti in 3 grupe. Unora li s-a oferit grepfrut roz si galben, altora deloc. Studiul a durat 30 de zile. In cazul voluntarilor care au consumat grepfrut roz sau galben, s-a observat o scadere considerabila a colesterolului, pe cand in cazul celor care nu au consumat acest fruct, nu s-a observat nicio ameliorare. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Hebrew din Ierusalim, pe langa antioxidanti, grepfrutul contine si chimicale responsabile de scaderea nivelului trigliceridelor. Atat fructul proaspat, cat si fresh-ul de grepfrut aduc aceleasi beneficii organismului, au afirmat cercetatorii israelieni.

Sursa: www.theallineed.com

Nota pentru articolul «Grepfrutul previne bolile cardiace»:2.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate