Revista care te menține sănătos

Ginecologie

Gravidele care folosesc electrocasnice pot naste copii cu astm

2 august 2011
Share

Copiii ale caror mame au avut expunere prelungita la cuptoare cu microunde, uscatoare de par si aspiratoare in timpul sarcinii au un risc de trei ori mai mare de a suferi de astm, a aratat un nou studiu. Cercetatorii au comparat zilnic campul magnetic a 801 gravide din California si au urmarit dosarele electronice medicale ale acestora pentru a monitoriza starea de sanatate a copiilor lor pe parcursul a 13 ani.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca femeile cu expunere mare la campuri magnetice in timpul sarcinii au un risc de 3 ori mai mare sa aiba copii cu astm decat cele care au folosit foarte putin electrocasnicele.“Expunerea la campuri electromagnetice nu este benefica si trebuie sa fim atenti la efectele sale adverse asupra sanatatii”, ne avertizeaza conducatorul acestui studiu. Cea mai buna cale de a reduce expunerea la campuri magnetice este pastrarea distantei. Cu cat ne apropiem mai mult de astfel de aparate, cu atat efectele nocive sunt mai puternice.

Text: Bianca Badescu

Nota pentru articolul «Gravidele care folosesc electrocasnice pot naste copii cu astm»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.

Sunt de acord cu politica de confidențialitate