Revista care te menține sănătos

Știri

Grasimea abdominala la femei, un indice pentru hipertensiune

1 iunie 2009
Share

Un nou studiu realizat pe afroamericani si hispanici a emis ipoteza ca grasimea din interiorul cavitatii abdominale, cunoscuta sub numele de tesut adipos visceral, poate fi legata in cazul femeilor de presiunile ridicate ale sangelui. In cazul barbatilor, teoria nu este valabila.

Testul a fost realizat pe un esantion format din 487 de afroamericani si 1 095 de hispanici din SUA. Specialistii de la {coala de Medicina a Universitatii Wake Forest din Carolina de Nord, SUA, au masurat nivelul grasimii abdominale interne si l-au corelat apoi cu tensiunea arteriala a subiectilor.
Rezultatele au aratat ca o cantitate excesiva de tesut adipos visceral creste riscul de hipertensiune in cazul femeilor, cu 47%. Este necesar ca in aceste conditii medicii specialisti sa incurajeze pacientii sa isi echilibreze regimul de viata, efectuand mai multa activitate fizica, preocupandu-se de alimentatie si acordandu-si timp pentru relaxare si odihna.

Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.