Stiri

Insomniile adolescentilor ar putea duce la aparitia problemelor inimii

miercuri, 9 ianuarie 2013
Share

Adolescentii au nevoie de mai multe ore de somn pe noapte fata de adulti, aproximativ noua ore, spun expertii, insa, din pacate, foarte multi adolescenti nu se odihnesc atat cat ar trebui. Desi am putea fi tentati sa credem ca parintii sunt cei care au tulburari de somn, adolescentii sunt si ei expusi unor asemenea probleme si devin astfel nesiguri si mult mai putin comunicativi.

Expertii au descoperit insa ca nu numai comportamentul adolescentilor este afectat de lipsa de somn, ci le poate fi afectata si inima.

Foarte multi adolescenti consuma mancaruri nesanatoase si beau mai multa cafea decat ar fi normal. In plus, nu de putine ori au un nivel de colesterol foarte mare si hipertensiune arteriala. Lipsa de somn poate duce la aparitia unor probleme serioase de inima cand adolescentul devine adult. Tocmai de aceea, parintii si profesorii ar trebui sa-i sustina pe copii in ceea ce priveste respectarea unui program de masa si a unui program de somn. In plus, adolescentii ar trebui sa renunte la televizor si laptop atunci cand se pregatesc de somn.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

tonica
2017-05-10T18:05:48+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
Politica de confidentialitate
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc