Revista care te menține sănătos

Știri

Ganditi pozitiv in privinta varstei, scapati de Alzheimer

13 iunie 2012
Share

Un studiu a descoperit ca persoanele cu varste inaintate care se simt insa tinere ar putea sa nu mai sufere de Alzheimer, dupa cum spun cercetatorii. In cadrul aceluiasi studiu, s-a observat ca persoanele in varsta care se simteau batrane au avut scoruri nu foarte satisfacatoare la testele de memorie, fiind de cinci ori mai susceptibile de a fi diagnosticate cu dementa.

In contrast, persoanele de aceeasi varsta care se simteau mai tinere au obtinut scoruri mult mai bune.

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au sugerat faptul ca atitudinea pe care un om o are cu privire la inaintarea in varsta poate avea un impact foarte mare asupra diagnosticului. La studiu au participat 68 de persoane care au fost impartite in doua grupuri. Un grup a fost incurajat sa gandeasca pozitiv in privinta varstei si celalalt, negativ.

Participantii au fost rugati sa citeasca doua articole care se focusau pe efectele varstei asupra memoriei si pe impactul imbatranirii asupra functiilor generale ale creierului. In concluzie, persoanele care se considera mai in varsta decat sunt prezinta un risc marit de a suferi de dementa.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.