Revista care te menține sănătos

Știri

Furculitele mari lupta cu obezitatea

7 octombrie 2011
Share

Potrivit unui studiu efectuat de americani, marimea farfuriei si tacamurilor cu care servim masa influenteaza cantitatea de mancare consumata. Cu alte cuvinte, cercetatorii de la Universitatea din Utah sustin ca persoanele care folosesc furculite mari mananca mai putin.

Experimentul a fost efectuat intr-un cunoscut restaurant din sud-vestul Statelor Unite ale Americii. Timp de doua zile, la fiecare masa s-au pus cate doua randuri de furculite, unele mai mici si unele mai mari cu pana la 20%.

Rezultatul a fost convingator: clientii care au folosit tacamurile mai mari au lasat de doua ori mai multe resturi in farfurie, principiul de baza fiind: cu cat muscaturile erau mai mari, cu atat se saturau mai repede.

„Muscatura este mijlocul prin care clientii isi pot atinge scopul, iar cu cat este mai mica furculita, cu atat acestia au impresia ca nu fac progrese, astfel incat consuma mai mult”, au spus cercetatorii. Descoperirea poate fi folosita cu succes pe viitor de catre nutritionisti in lupta impotriva obezitatii.

Cristina Ionescu

Sursa: www.lepoint.fr

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.